Ekmek ve Gül dergisi Nisan 2021 sayısı
Ekmek ve Gül'ün yeni sayısında kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına öfkelerini dile getirirken, haklarımız ve hayatlarımız için mücadeleyi nasıl ortaklaştıracağımızı da tartışıyor...
Kadınları toplumsal yaşamdan, siyasetten uzaklaştıran uygulamalara imza atıp İstanbul Sözleşmesi’nden imza çekenlerin sıradaki diğer haklarımızı gasp etmesini beklemeye tahammülümüz yok artık!
Kadınların kazanımlarını açık hedef haline getiren, hükümetin önüne gericilik programlarını koyan çeşitli politik, dini mihraklar kadınlara saldırı programlarını yenilemenin hazırlığını yapmaktalar.
Pendik ve Tuzla Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda çalışan kadın işçiler, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının işçiler arasında nasıl tartışıl(ama)dığını anlatıyor…
Berivan Balkay, Esenyurt’ta depo işçisi kadınların İstanbul Sözleşmesi tartışmalarını ve ardından birlikte eylem alanında yaşadıkları dayanışmayı anlatıyor…
‘Kürt kadınların uğradığı şiddet karşısında devletin özel önlemler almak gibi bir ödevi var.’
Samatya Ekmek ve Gül Grubundan sağlık emekçisi kadınlar 8 Mart’ta gerçekleştirdikleri birliği 1 Mayıs’a taşımaya hazırlanıyor.
Sağlık emekçisi kadınların İstanbul Sözleşmesi’ne dair bilgileri yetersiz. Bilgi aldıkça kadınlar Sözleşme’den çekilme kararına tepki gösteriyor ve ‘Şimdi ne olacak’ sorusunun cevabını arıyor.
Ankara’dan 50 eğitim emekçisi kadının katıldığı araştırma; eğitim emekçisi kadınların İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine dair ortak tepkilerini, mücadele önerilerini ortaya koydu.
20 yaşında üniversite öğrencisi genç bir kadın, harçlığını çıkarmak için çalıştığı işyerinde, bir müşterinin tacizine maruz kaldı. Yaşadıklarını Ekmek ve Gül aracılığıyla paylaşıyor…
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını mahallelerindeki kadınlarla tartışıyor.
Gersan Sanayi Sitesinde bir imalathanede buluştuğumuz işçi kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ne dair sorularını yöneltirken, kadınların korumasız bırakılmasına karşı çözüm önerilerini de dile getiriyor.
Cumhurbaşkanı’nın bir gecede çekilme kararı aldığı İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin soruları 5 maddede yanıtlıyoruz…
‘Seçimlerde Ak Parti’nin sandık görevlisiydim, oy verdim. Çocuğuma bez bile alamıyorum. Şimdi İstanbul Sözleşmesi’ni de kaldırınca bunların gitmesi için elimden ne geliyorsa yapacağım.’
Menekşe… 12 yaşında evlendirilmiş, altı çocuğuyla yıllarca şiddet sarmalının içinden bir çıkış aramış, sığınmaevlerinde kalmış ve dayanışmayla güçlenen bir kadın.
Mitolojinin tarihle harmanlanıp üzerine bir de edebi değere taşındığı Kadınlar Adası’nda, kadınların yaşadığı işkence ve infazlara Kirsten ve arkadaşının yaşadıklarıyla tanıklık edeceksiniz.
Esenyurt’tan işçi kadınlar anlatıyor: ‘Elimizde kenarda üç beş kuruşumuz vardı, onun bir kısmıyla girdik bu Bitcoin’e. Yükselirse kazanıyorsun da ya düşünce? Ama bir umut kapısı işte.’
Arçelik işçisi kadınlar, fabrikada kadın işçi olmanın zorluklarını anlatıyor. Ağırlıkla kadın işçilerin çalıştığı fabrikada iş kıyafetleri bile erkeklere göre tasarlanmış.
‘Bu süreçte kovid olmadım ama olabilirdim. Beraber çalıştığım mesai arkadaşım oldu. O kadar yoğun çalışıyorduk ki, aynı odada oturma fırsatımız olmadığından şansa kapmadım.’
Sağlık alanında çalışan kamu işçisi kadınların TİS görüşmeleri için masaya oturacak Öz Sağlık-İş’ten beklentileri net: Sendika bizim hakkımızı savunsun, biz birlik olup haklarımız için mücadele ederiz
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.