Almanya

Almanya'da ev içi şiddet hızla artıyor

Almanya'da pandemi döneminde artan ev içi şiddet vakalarının pandemi sonrasında azalması bekleniyordu ancak veriler şiddetin hızla arttığını gösteriyor.

Almanya isim ve cinsiyet kaydını değiştirmeyi kolaylaştırdı

Almanya'da parlamento LGBTİ'lerin resmi kayıtlarda isim ve cinsiyetlerini değiştirmelerini kolaylaştıracak yasayı onayladı.

3 No’lu oda

3 No’lu oda, personel servisinden telefonla aranıp bundan böyle çalışma arkadaşlarımla kendime nöbet planında daha fazla yer vermemiz gerektiğini işittiğim yerdir.

Almanya'da kadınlar 8 Mart'ta grevde, sokakta!

Almanya’nın birçok eyaletinde kreşlerde ve sosyal hizmet iş kollarında grevler başladı. Gün boyunca Stuttgart ve Hamburg da dahil olmak üzere farklı illerde çok sayıda 8 Mart mitingi gerçekleşiyor.

8 Mart’ta Almanya’da kadın işçilerden uyarı grevleri

Sosyal hizmet ve eğitim işkolunda çalışan hizmet işçileri, ücret artışı taleplerine kabul edilemez yanıtlar veren işverenlere uyarı niteliğinde 8 Mart’ta grevde olacak.

Otonom Kadın Sığınma Evleri çalışanları 7 Mart’ta greve çıkıyor

Almanya’daki Otonom Kadın Sığınma Evleri çalışanları daha iyi çalışma koşulları, sığınmaevindeki kadın ve çocukların daha iyi koşullarda yaşaması, barınması, güçlendirilmesi için greve çıkıyor.

Almanya’da sokakta yaşayan -evsiz- kadınlar

Almanya’da 263 bin evsizden 80 bini kadın. Özellikle kış aylarında çok zorluk yaşayan kadınlar evsiz kalma nedenlerini, sokakta neler yaşadıklarını anlattı.

Borbet kadınları: Solingen Borbet’te işten atılan işçilerin eşlerinin dayanışması

600 işçinin çalıştığı yani 600 ailenin geçim sağladığı jant firması Solingen Borbet şaibeli biçimde iflas kararı vermişti. İşçiler ve aileleri 18 gündür direnişte.

Almanya’da 2022’den 2023’e kadınlar neler yaşadı?

Almanya’da toplumun diğer kesimleri gibi kadınlar da artan enflasyon, fiyat artışları, savaş, etkisi azalsa da bitmek bilmeyen pandemi koşullarında 2023’e giriyor.

Almanya’da sokak ortasında öldürülen 14 yaşındaki Ece Sarıgül toprağa verildi

Almanya’nın Ulm kentinde sokakta iki kız çocuğuna bıçakla saldıran bir erkek, birini öldürdü diğerini ağır yaraladı. Saldırıda ölen Ece Sarıgül 2 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Almanya’da kadınlar şiddete karşı sokaklardaydı

25 Kasım'da kadınlar şiddete karşı talepleriyle sokakları doldurdu... İl il hangi şehirde yürüyüşler nasıl geçti?

ALMANYA’DA 25 KASIM’A DOĞRU: Kadınlar şiddete en çok evlerinde maruz kalıyor

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Almanya’da neler yapılıyor, Pelin Şener derledi.

Savaş ve yoksulluk şiddeti artırıyor

25 Kasım günü, Mirabel Kardeşleri yaşatmanın en güzel örneği olarak, İran halkının şeriat rejimine karşı, kadınların özgürlük mücadelesiyle dayanışma bayrağını yükseltelim!

Hamburg’da anaokulu çalışanları eylem yaptı

Hamburg’da anaokulu çalışanları daha fazla çalışan alınması için miting yaptı.

Uluslararası Güvenli Kürtaj Günü’nde Almanya’da eylemler yapıldı: Güvenli kürtaj haktır!

Alman Ceza Kanunu’nun 219/a maddesi geçmişte kalmış olsa da Ceza Kanunu’nun 218. maddesi uyarınca kürtaj hâlâ cezai bir suç.

Kaethe Kollwitz yolumuza ışık tutmaya devam ediyor

Kaethe Kollwitz tarafsız bir ressam değil daima kadınların, ezilenlerin ve işçi sınıfının yanında yer alan bir sanatçıdır. Eserleri savaşa, yoksulluğa karşı bir başkaldırıdır.

Görünmeyenleri görünür kılmak: Bochum hastanelerinde çalışan kadın temizlik işçileri haklarını istiyor

Bochum DİDF hastane temizlik işçisi kadınlara yönelik bir örgütleme faaliyeti başlattı. Birleşik Hizmet Sendikası (ver.di) ile birlikte yapılan çalışmayı Sevim Sarualtun anlatıyor...

Almanya'da hemşirelerin dörtte biri işini bırakmak istiyor

Çalışma koşulları, hemşireleri, yoğun bakım çalışanlarını Almanya'da işlerini bırakmaya itiyor.

Almanya'da pandemi araştırması | Her beş anneden biri çalışma süresini azalttı

Almanya'da bakım yükünün artışı, ücret eşitsizliği, ağır çalışma koşullarının kadınlar üzerindeki yıkıcı etkisini Ekonomik ve Sosyal Bilimler Enstitüsü WSI'nın araştırması ortaya koyuyor.

Almanya’da 8 Mart’ın ardından

Almanya’da bu yılın 8 Mart’ı kitlesel bir katılımla gerçekleşti. Pek çok şehirde Ver.di Sendikası üyesi işçiler hakları için greve çıktı, daha iyi çalışma koşulları ve daha iyi bir ücret talep etti.