sağlık

4 Mart HPV Farkındalık Günü | "Aldığım ücretle önceliğim yaşama tutunmak"

Bugün 4 Mart Dünya HPV Farkındalık Günü. Görüştüğümüz kadınlar, HPV aşısının ücretsiz olması taleplerinin yakıcılığını anlattı.

Menopoz sonrası baş belası: Uretral Sendrom

'Uretral sendromun asıl nedeni olan genital atrofi, menopozdan sonra uzun süre estrojen uyarısı olmadığı için üreme organlarındaki gerileme ve küçülme demek.'

Ceplerimizi boşaltmadan tedavi olmak mümkün mü?

'Sağlık kadar sağlık için verdiğim ücret(ler) de stresi tetikliyor.'

Bir şiddet biçimi: Genital estetik baskısı

Kadınların son dönemlerde sıkça yaptırdığı genital estetik operasyonlarını ve hangi koşullarda yapılması gerektiğini Psikoseksolog Arzu Erkan ve Cinsel Sağlık Eğitmeni Hemşire Edibe ile konuştuk.

Bartholin kisti nedir, nasıl tedavi edilir?

Bartholin kisti hemen her kadının yaşayabileceği bir durumdur. Genital bölgede enfeksiyona bağlı herhangi bir hastalıkla karşılaşmamak için aldığımız önlemleri kiste karşı da alabiliriz.

Kanser hastası Ayşe anlatıyor: Devlet sağlıkta da geçimde de ‘başının çaresine bak’ diyor

Çocuğuna tek başına bakmaya çalışan Ayşe'nin yaşamı, çağrıları, devletin kadınları güçlendirmek değil yaşamın her alanında nasıl yalnız bıraktığını gösteriyor.

Bir eksiklik değil yeni bir biyolojik evre: Menopoz

Kadınlara menopoz süreci ile nasıl baş ettiklerini sorduk. TTB Kadın Hekimlik Kolu da menopoza dair sorularımızı yanıtladı.

Bulaşıcılığı yüksek bir cilt hastalığı: UYUZ

Uyuz tüm yaş gruplarında, tüm etnik gruplarda, tüm sosyoekonomik düzeylerde görülebilir. Salgınlar nedeniyle özellikle bakım evleri, yurt, yatılı okullar ve toplu yaşanan yerlerde daha sık gözlenir.

Bucalılar kadınlar: Mahallemizdeki poliklinik kapatılmasın

İzmir Buca’da Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak çalışan Çimentaş Semt Polikliniği kapatıldı. Bucalı kadınlar polikliniğin yeniden açılmasını talep etti.

AKP’nin 21 yılında kadınlar-1 | Sağlık hizmetinden geriye ne kaldı?

Beyannameyi okuyunca akıllarda şu soru beliriyor: Cumhurbaşkanı iktidarda olduğu süre boyunca yapmadıklarını neden 21 yıl sonra vaat olarak sunuyor?

Pandeminin çocuk sağlığına etkisi ne oldu?

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi Pediatrik İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feyzi İlhan Tezcan pandemi sürecinin çocukların sağlığına etkisini Ekmek ve Gül'e değerlendirdi.

Kocaeli’den kadınlar: Siz anlatın bizim çilemizi okusun herkes

Kocaeli’de yaşayan kadınlarla salgının okullardaki son durumunu, temel tüketimden, faturalara yapılan zamları konuştuk.

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan: Bir devlet vatandaşın ilacından tasarruf edemez

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan SGK’nın geri ödeme kapsamında olan 52 ilacın listeden çıkarılmasını ‘Bir devlet vatandaşın ilacından tasarruf edemez’ diyerek eleştirdi.

Hayatın stresinden pilatesle kurtulun!

Pilates eğitmeni Seher Argünağa: ‘Pilates egzersizleri eklem hareket açıklığınızı iyileştirir. Özel nefes tekniği zihni sakinleştirir, stresi azaltır.’

Pandemi, kısıtlamalar ve çocuklar: Oyunla aşılan sınırları keşfedelim!

‘Çocuklarımızdan sağlıklı birer yetişkine dönüşmesini bekliyorsak bugünün yetişkinleri olarak elimizi taşın altına koymamız gerekiyor.’

HPV halk sağlığı sorunudur, aşısı haktır

Maddi zorluklar bu denli yakamıza yapışmışken fiyatı 1800 liraya varan HPV aşısı ne yazık ki ‘lükse’ giriyor. Halbuki en temel haklarımızdan biri sağlıklı bir yaşam.

‘Zatürre aşısını iki ay sonunda parayla olabildim, Kovid-19 aşısından umutsuzum’

340 liraya zatürre aşısı yaptıran emekli öğretmen Adile: Aşı bulunmuyorsa her yerde olmaması gerekmiyor mu? Parayla var ama parası olmayan ne yapacak? Kovid aşısında bize sıra zor gelir.

Herkese ücretsiz, yeterli miktarda aşı… Hemen!

İktidara duyulan güvensizlik, çelişkili açıklamalar, halka şeffaf bilgi verilmemesi aşıya güveni azaltıyor. Aşıya erişimin eşit olmaması sorunları büyütüyor. Talebimiz net; açık bilgi, ücretsiz aşı!

GÜNÜN DİKKATİ: Nijerya’da her gün 26 kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle yaşamını yitiriyor

Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) Nijerya Direktörü Dr. Zainab Shinkafi Bagudu, Nijerya’da günde 26 kadının kadın rahim ağzı kanserinden yaşamını yitirdiğini bilgisi verildi.

GÜNÜN DİKKATİ: Az pişmiş etteki virüslerden yılda 200 bin çocuk hayatını kaybediyor

Dr. öğretim üyesi Murat Doğan, az pişmiş ya da çiğ ette oluşan rota virüsü, Salmonella, E.coli gibi bakteri ve virüsler nedeniyle yılda 200 bin çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.