çocuk sağlığı
Bilimsel hiçbir dayanağı olmayan hacamatın çocuklarda onarılamaz hasarlara yol açacağını belirten İstanbul Tabip Odası aileleri uyardı: 'Çocuklarınızın sağlığını tehlikeye atmayın.'
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği, Tuzluçayır Mahallesi muhtar adayı Gülhayat Dönmez ve öğretmen Tülay İlikli Yalçın'ın katılımıyla 'Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek' başlıklı bir söyleşi düzenledi
Birleşmiş Milletler Çocuk Ölümleri Tahminleri Kuruluşlar Arası Grubunun 2021 raporuna göre her 4,4 saniyede bir çocuk ölüyor.
‘Kalitesiz paketli gıdaların içeriğindeki koruyucu maddeler nedeni ile çocuklar hiperaktivite bozuklukları, dikkat dağınıklığı, unutkanlıkta artış gibi birçok sağlık sorunu yaşayabilir.’
Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi Pediatrik İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feyzi İlhan Tezcan pandemi sürecinin çocukların sağlığına etkisini Ekmek ve Gül'e değerlendirdi.
Pandemi sürecinin çocuklara etkisini bir anne şöyle özetliyor: Gelişim çağındaki çocuklara etkisi tahmininizden de büyük. İnsanlardan, nesnelerden uzak tutmaya çalışırken ruhları yara aldı.
Psikolog Özge Şahin: Şu an çocukların boş zamanları var. Bütün zaman etkinliklerle doldurulmak zorunda değil..
Pediatristlerin gelişmesi geciken çocukların yalnızca yüzde 30’unu yakalayabildiğini ifade eden Prof. Dr. Nilgün Sarp, “Doğru bir gelişimsel tarama sistemiyle bu oran yüzde 70-80’lere çıkabilir” dedi.
Plastik banyo oyuncakları tehlike saçıyor. Banyonun nemli koşulları oyuncaklarda bakteri ve küflerin üremesi için oldukça uygun bir ortam oluşturuyor.
Büyüklerin gösteremediği hassasiyeti bir çocuk gösteriyor. Ridhima çevreci tutumuyla ülkesini, insanlarını, iklimini koruyor. Çocuklar hükümetlerden daha fazla kâr değil sağlıklı bir gelecek istiyor.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.