Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği'nden 'Dijital dünyada çocuk büyütmek' söyleşisi
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği, Tuzluçayır Mahallesi muhtar adayı Gülhayat Dönmez ve öğretmen Tülay İlikli Yalçın'ın katılımıyla 'Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek' başlıklı bir söyleşi düzenledi

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği'nde kadınlar "Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek" başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Tuzluçayır Mahallesi muhtar adayı Gülhayat Dönmez ile öğretmen Tülay İlikli Yalçın tarafından yapılan söyleşide teknolojinin çocukların hayatını nasıl etkilediği ve olumsuz etkilere karşı alınması gereken önlemler konuşuldu.

YASAK DOĞRU BİR YÖNTEM DEĞİL

Konuşmacı Tülay İlikli Yalçın teknoloji konusunda çocuklara net yasak konmasının doğru olmadığını belirterek, "Bu teknolojik aletlerin aşırı kullanımını daha cazip hale getiriyor. Ancak teknolojik alet kullanımını sınırlamak daha doğru bir uygulama olur" dedi. Ebeveynlerin çocuklara rol modeli olması gerektiğini söyleyen Yalçın "Çocuklar telefon, tablet gibi araçları ailelerinden görerek benimsiyor. Sürekli telefonla vakit geçiren ailelerin çocuklarının normali de bu oluyor. Ancak bu durum teknoloji bağımlılığına yol açıyor ve tedavisi çok zor" dedi. Teknoloji bağımlılığının depresyona ve strese meyli artırdığına vurgu yapan Yalçın, ailelerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmesinin önemine de vurgu yaptı. Yalçın "Kullanılan sitelerin çocukların güvenliği için uygunluğu ebeveynler tarafından denetlenmeli" diyerek çözüm önerilerinde bulundu. Ailelerin de söz alarak katkıda bulunduğu söyleşi dernek üyeleri tarafından dikkatle dinlendi.

İlgili haberler
Tuzluçayır'da kadınlar 8 Mart şenliğinde buluştu

Kadınların buluştuğu 8 Mart şenliğinde konuşan Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Elif S...

Günümüzün hastalığı: Depresyon

Depresyon tedavisinde birçok terapi yöntemi kullanılır. Günümüzde en sık kullanılan yöntem bilişsel...

İnternet ve oyun bağımlılığının çocuk ruh sağlığı...

İnternet ve oyunlara erişimin bağımlılık düzeyine ulaşması çocuklarda depresyon, davranış bozuklukla...