'Emekçi kadınlar sizin seçim vaatlerinize değil, mücadelelerine güveniyor'
AKP Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu'nun okullarda bir öğün ücretsiz beslenme vaadine EMEP Milletvekili İskender Bayhan yanıt verdi.

Yoksulluk artar çocuk açlığı tavan yaparken iktidar, bu ihtiyacı karşılamak yerine "vaat" olarak kullanıp süistimal etmeyi sürdürüyor.

AKP Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, Now kanalında katıldığı programda "Belediye başkanı seçilirsem çocuklara okullarında 1 öğün ücretsiz beslenme vereceğim" dedi.

Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Abdullah Küçükoğlu'na "22 yıldır iktidarda olan bir parti olarak verilen kanun tekliflerini 'Okula aç giden çocuk yok' diyerek reddeden siz değil misiniz?" diyerek yanıt verdi.

Bayhan şu ifadeleri kullandı:

"Ekmek ve Gül'ün başlattığı 1 öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek kampanyasıyla kadınlar çocukları için ülkenin her yerinde kapı kapı dolaştılar.
Kadınların ilmek ilmek ördüğü bu mücadelenin sonucunda anaokullarında uygulanan ücretsiz yemek uygulamasını iptal eden siz değil misiniz?
22 yıldır iktidarda olan bir parti olarak verilen kanun tekliflerini 'Okula aç giden çocuk yok' diyerek reddeden siz değil misiniz?
Bütçe görüşmelerinde 'çocuk yoksulluğu diye bir şey yok, abartıyorsunuz' diyen siz değil misiniz? Emekçi kadınlar sizin seçim vaatlerinize değil; okul önlerinde, çarşı, pazar, kent meydanlarında büyüttüğü mücadelesine güveniyor!"