Kadınların istihdamına yönelik çalışmalarını sürdüren Selçuk Belediyesi tarım sektöründe çalışan kadınların çocuklarının daha hijyenik ve huzurlu bir ortamda vakit geçirebilmeleri için Deppo Efes bünyesinde Masal Evini hayata geçirdi. Tarım sektöründe çalışan kadınlar bundan sonra çocuklarını tarlada, bahçede yanlarında götürmeyip, oldukça güvenli bir ortam sağlanan Masal Evine bırakabilecek.
Deppo Efes’te çalışan kadınların hayatlarını kolaylaştırmak için hayata geçirilen Masal Evindeki çocuklar, anneleri çalıştığı süre içerisinde okul öncesi öğretmenleriyle birlikte sosyal etkinliklere ve çeşitli aktivitelere katılabilecek. Deppo Efes’in yanı sıra tarım sektöründe çalışan kadınlar da Masal Evi’nden ücretsiz faydalanabilecek.
Öncelikle kadınların istihdamına yönelik çalışmaların önemine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Deppo Efes Soğuk Hava depolarında çalışan kadınlarımız buraya gelirken çocuklarını birlikte getirmek zorunda kalıyor. Çünkü bazı kadınlarımızın çocuklarını güvenle teslim edecekleri herhangi bir yakınları yok. Biz de düşündük ve Deppo Efes’te bir masal evi açalım dedik. Kadınlarımız çocuklarını hem güvenle bırakabilsin, hem de çocuklarımız daha iyi vakit geçirebilsinler istedik” dedi.
HEM ÇOCUK EĞİTİMİNE HEM KADIN İSTİHDAMINA KATKI
Deppo Efes içerisinde faaliyet göstermeye başlayan Masal Evi’ni beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve daire amirleri ile birlikte ziyaret eden Sengel, “Tarım sektöründe çalışan annelerin hayatlarını kolaylaştırmak için Deppo Efes’in içerisinde Masal Evi adını verdiğimiz bir oda düzenledik. Deppo Efes’te çalışan kadınlarımız ve mevsime göre mandalina ya da çeşitli meyveler toplamaya giden kadınlarımız çalıştıkları süre içerisinde çocuklarını Masal Evi’ne rahatlıkla bırakabilecekler. Efes Selçuk’un toprakları bereketli. Böyle olunca kadınlarımız da tarım sektöründe yer alıyor” dedi.Ücretsiz olarak hizmet verecek olan Masal Evinden tarım sektöründe çalışan tüm annelerin çocuklarının yararlanabileceğini kaydeden Sengel, “Sabahın erken saatlerinde, özellikle kış aylarında çalışan kadınlarımız çocuklarını da beraberinde götürmek durumda kalıyor. Gönlümüz bu duruma razı olmadı. Biz de Masal Evi’ni açarak; kadınlarımızın hayatını kolaylaştırmak istedik. İsmini de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hem çocuk eğitimi; hem de istihdama katkı işlevi gören Masal Evi Projesi’nden esinlendik. Böylece çocuklarımız sosyal etkinliklerden faydalanırken; anneleri de istihdama katkı sunabilecek” diyerek, Masal Evinin tarım sektöründe çalışan kadınlara ve onların çocuklarına hayırlı uğurlu olmasını diledi.
İlgili haberler
GÜNÜN KAZANIMI: Bu belediyede 8 Mart tatil, kreş d...
8 Mart'ta ücretli izin, eşine şiddet uygulayan personelin ikramiyesinin şiddet gören eşe verilmesi,...
Her işyerine, her mahalleye kreş! Çalışsak da çal...
Bir işçi olarak, çocukları güvenle emanet edebilecek bir yerin olması, hele ki vardiyaya kaldığınızd...
Fabrikada kreş olsa...
6 ay önce doğum yapan tekstil işçisi anlatıyor: ‘Hijyenik bir soyunma odası yok, kreş yok. Çocuğu em...
2008’de 497 olan kamu kreş sayısı 2016’da 56’ya dü...
‘Kreş ebeveyn ve çocuk hakkıdır’ diyerek ‘Her işyerine kreş’ kampanyası başlatan KESK adına konuşan...
TÜRKİYE’DE KREŞLER VE ANAOKULLARI-3: Kreş çocuklar...
Çocukların iyi olma haline dair tüm göstergelerin hanenin gelir seviyesiyle doğrudan ilişkili olduğu...
Tablet zararlı, kreş ateş pahası!
Uzmanlar çocukları tabletten uzak tutmamız konusunda uyarıyor, peki ama nasıl? Kreşler çok pahalı, h...
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.