eğitim sistemi

Özelleştirmeyle, gericileştirmeyle nitelikli eğitim olmaz

Eğitimdeki müfredat, çocuk işçiliği meşrulaştırma, bütçe sorunlarını Eğitim-Sen 3 No'lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Cansu Karyemez'e soruyoruz.

Bahçelievler'de her okula bir cami dönemi başladı

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ÇEDES projesi kapsamında okullara gönderdiği yazıyla okul-cami, öğretmen-din görevlisi eşleştirme projesini hayata geçirdi.

HÜDAPAR'lı Dinç kadına yönelik şiddeti İslami eğitimin yetersizliğine bağladı

HÜDAPAR'lı Faruk Dinç kadına yönelik şiddeti İslami eğitimin eksikliğine bağladı. Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Simge Yardım sorunun çözümünün eşit ve özgür bir toplum inşasından geçtiğini vurguladı.

Deprem bölgesinde eğitim gözden çıkarıldı

Yayın kurulu üyemiz ve EMEP Milletvekili Sevda Karaca ve Eğitim-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri İzzet İldeş, deprem bölgesindeki okulların, öğrencilerin ve öğretmenlerin durumunu değerlendirdi.

Ücretsiz, nitelikli eğitim hakkından vazgeçmiyoruz

Bütçe laik, bilimsel, nitelikli ve parasız eğitime ayrılsın demek önümüzdeki dönem bütçe görüşmeleri başlamadan da önemli bir yerde duruyor.

ÇEDES bize ne söylüyor: Adım adım ‘dindar nesil’ projesi

MEB, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum İş Birliği Protokolü’ ile eğitim-öğretim Diyanet’in eline teslim.

Eskişehir'de okullara imamlar gönderilmeye başlandı

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında yapılan, imzalanan protokol kapsamında tüm okullara imamlar gönderilmeye başlandı.

Bir eğitimcinin gözünden mülteci çocuklar

Ülkede siyasetin yaymaya çalıştığı ırkçılık en yoğun şeklinde kendini okullarda gösteriyor. Mülteci çocuklar günden güne daha ağır koşullarda okumaya devam ediyor.

Eğitimin yükü velilerin sırtında: İkinci bir çocuğum olsaydı nasıl geçinirdim?

Çocukları ortaokulda okuyan velilerle her ay istenen deneme sınavı ücretlerinden, çocukların beslenmesine kadar birçok konuyu konuştuk.

Sancaktepe Eğitim Hakkı Çalışması: Eğitim haktır, ücretsiz ve ulaşılabilir olmalı!

Sancaktepe Eğitim Hakkı Çalışması 60. Yıl İlkokulu önünde yaptığı açıklama ile eğitim masraflarına dikkat çekti, eğitimin kamusal bir hak olarak güvence altına alınmasını istedi.

Dersi bölen tek şey teneffüs zili olmalı, çocukların karnının gurultusu değil!

Türkiye’nin her köşesinde beslenmesi yeterli olmayan okula beslenmesiz gelen binlerce çocuk var. Olmayan, olduramayan, iki gün koysa üç gün beslenme koyamayan binlerce ev var bu ülkede…

Narlıdere ve Balçovalı kadınlar: Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz

Ekmek ve Gül Narlıdere Balçova Kadın Dayanışma Grubunun, ‘Çocuk eğitimi ve eğitim sistemi’ konulu söyleşisine katılan kadınlar, bilimsel ve laik eğitim vurgusu yaptı.

Diyanet’in eğitim bütçesi, 124 üniversitenin ödeneğini geride bıraktı

Diyanet İşleri Başkanlığının eğitim alanındaki yatırımları için ayrılan ödenek, ODTÜ ve Boğaziçi dahil, üniversitelerin eğitim ödeneğini geride bıraktı.

İşçi kadınların derdi: Çocuğum eğitimden geri kaldı

İşçi kadınların çocukları bu eşitsiz eğitim sisteminde kaderlerine terk ediliyor. İşçi kadınların çocukları zenginlerin çocukları karşısında aslında “sınıf” olarak geri kaldı.

Eğitimin yükü velilerin sırtında: 3 çocuğun okulu için toplam 900 lira istiyorlar

Okulların açılması ile birlikte sorunlar da bir bir açığa çıktı. Antep’te yaşayan veliler, istenen paralardan şikayetçi. Bir velinin 3 çocuğu için istenen toplam para 900’lirayı buldu.

Dersim’de eğitim zili sancılı çaldı: 25 okul tadilatta, 2 bin 242 öğrenci sürgünde

Dersim’de hasar tespiti yapılan 60 okuldan 25’i depreme dayanıksız çıktı. Ders zilinin çalmasıyla okullarda güçlendirme çalışmaları başlarken 2 bin 242 öğrenci de başka okullara nakledildi.

Ders zili kepçeyle çaldı veliler tepkili: İki yıldır neredeydiler?

Mersin’de eğitimin başladığı gün bir okulun bahçesinde yapılan inşaata tepki gösteren veliler, ‘İki yıldır devlet neredeydi?’ diye sordu.

Yüz yüze eğitimle birlikte öğrencilerin psikolojik olarak desteklenmeye daha çok ihtiyacı var

Birçok öğrenci için evden ayrılmak, sabahları erken kalkmak ve bütün gününü eğitim alarak geçirmek büyük bir baskı yaratacak. Bazıları için ise bu eğitim sistemi içinde öğrenmedeki zorluklar artacak.

Eğitimin sorunlarına karşı veliler olarak örgütlenmeliyiz

Öğrenci velileri olarak örgütlenmeli, Eğitim Bakanlığına, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Okul Müdürlerine bu taleplerimizi iletmeli ve asla bağış adı altında talep edilen ödemeleri yapmamalıyız.

Okulların pandemi öncesinden bir farkı yok

‘Müfredat biraz seyreltilse, öğretmen, öğrenci, veli zaman geçirilmeden aşılansa diye bekliyoruz. Hiçbir öğretmenin, öğrencinin canı yansın istemiyoruz. Kayıplar, hastalıklar önlenebilir.’