Narlıdere ve Balçovalı kadınlar: Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz
Ekmek ve Gül Narlıdere Balçova Kadın Dayanışma Grubunun, ‘Çocuk eğitimi ve eğitim sistemi’ konulu söyleşisine katılan kadınlar, bilimsel ve laik eğitim vurgusu yaptı.

Ekmek ve Gül Narlıdere Balçova Kadın Dayanışma Grubu, “Çocuk eğitimi ve eğitim sistemi” konulu söyleşi düzenledi. Narlıdere Cemevinde yapılan etkinliğe BEKEV Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Gürgör, ÖV-DER İzmir Şube Yöneticisi Selver Kopan, Eğitim Sen İzmir 6 No’lu Şubeden Deniz Aslan ve öğrenci Ezgi Bal konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğe çok sayıda kadının yanı sıra Narlıdere Cemevi Kadın Meclisinden kadınlar da katıldı.


‘SÜREKLİ DEĞİŞEN EĞİTİM SİSTEMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Söyleşide, eğitimin önemi, özelleştirmenin eğitime verdiği zarar, pandemi döneminde yaşanan sorunlar, okul ve veli iş birliği ile çözülmesi gereken sorunlar konuşulurken, okul aile birliklerinin önemine vurgu yapıldı.

Sürekli değişen eğitim ve sınav sisteminin öğrencileri, öğretmenleri ve velileri olumsuz etkilediği konuşuldu. Din dersinin zorunlu olmasının olumsuzluğu da konuşulurken, bilimsel ve laik eğitim vurgusu yapıldı.

‘GÜCÜMÜZ BİRLİKTELİĞİMİZDİR’

BEKEV Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Gürgör ise eğitimde özelleştirme, eşitsizlik, eğitim sistemine dair yaşanan sorunları ifade ettiği konuşmasında laik ve bilimsel eğitime vurgu yaptı. İzmir’de bulunan diğer kadın dayanışma dernekleri ile ortak etkinlikler yapma çağrısında bulunan Gürgör, “Geleceğimize sahip çıkmamız ve her alanda birlikte olmamız gerekir. Gücümüz birlikteliğimizdir” dedi.

Şöylesi sonrası sohbetler devam ederken müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Son olarak 17 Nisan Pazar günü saat 14.00’te SES İzmir Şube binasında yapılacak olan “8 Mart’tan 1 Mayıs’a Mücadelenin Olanakları, İşçi Kadın Buluşması”na çağrı yapıldı.

Narlıdere Cemevi Kadın Meclisinden söz alan Gülay Serin her cuma çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyleyerek, kadınları bu etkinliklere davet etti.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İzmir Narlıdere’de 22 kadın sahnede: Tiyatro ekibi...

Narlıdere Kent Konseyi Kadın Meclisi, 22 amatör oyuncu kadın ile 'Corona da Öldürmedi' oyununu seyir...

İzmir Narlıdere'de kadınlar buluştu, haklarını kon...

Narlıdere ve Balçova Ekmek ve Gül Dayanışma Grubu, İstanbul Sözleşmesi'ni, yeniden düzenlenmesi ön g...

Balçova Narlıdere Ekmek ve Gül Grupları 8 Mart içi...

Ekmek ve Gül Narlıdere-Balçova Grubundan kadınlar pazar yerlerinde bildiri dağıtıp 8 Mart’a çağrı ya...