İzmir Narlıdere'de kadınlar buluştu, haklarını konuştu
Narlıdere ve Balçova Ekmek ve Gül Dayanışma Grubu, İstanbul Sözleşmesi'ni, yeniden düzenlenmesi ön görülen nafaka hakkını kadınlarla birlikte tartıştı.

Narlıdere’de bulunan Malatyalılar Lokalinde gerçekleşen etkinliğe çeşitli alanlarda çalışan işçi kadınlar, sivil toplum temsilcileri, eğitim emekçileri ve avukatlar katıldı.

Özellikle kadınların evlilik sürecinde çalışma yaşamından kopmasının kadını yoksullaştırdığını vurgulayan avukatlar, nafakanın boşanmanın ardından kadına bir güç olduğunu söylediler. Türkiye’de belirlenen nafaka miktarlarının çok düşük olduğunu belirten avukatlar, elde ettikleri verilerin toplamında yüzde 40’lık bir kesimin nafaka ödemesini “istemediği” için yatırmadığını aktardı.

'BAKANIN İDDİALARI GERÇEK DIŞI'

Yeniden Bakan olan Bekir Bozdağ’ın kadınları ve çocukları koruyan tüm haklara adeta savaş açtığını ifade eden avukatlar, öne sürülen iddialarının gerçek dışı olduğunu ve "nafaka mağdurları" yaratıldığını söylediler.

Etkinliğe katılan kadınlara şiddet gördükleri esnada başvurmaları gereken uygulama ve kurumları hatırlatan avukatlar, İLO sözleşmesinden doğan şiddeti önleyici haklarını da aktardılar.

Soru cevap kısmında ise boşanma esnasında yaşanan sorunlar ve nafaka ödenmemesi durumunda neler yapılabilineceği konuşuldu.

Etkinlik kadınların evlerinden getirdikleri çeşitli yiyeceklerin paylaşılması ve söylenen türkülerle son buldu.

Fotoğraf :Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Özgür, eşit, şiddetsiz bir yaşam bizimle mümkün!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü ülkenin dört bir yanında, yaşadığımız her alanda hep birlikte ör...

NAFAKA GERÇEKLERİ

Nafaka nedir, ne değildir? Neden kadınlar için vazgeçilmez bir haktır? Nafaka boşanma sonrası kadınl...

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...