çevre
Kroman Çelik fabrikasının Tavşanlı Mahallesi halkı ile ÇED yönetmeliği gereğince yaptığı toplantıda kadınlar isyan etti: "İstemiyoruz, bu kadar basit!"
Aydın Efeler ilçesi Adnan Menderes Mahallesi sakinleri, daha önceden pazar yeri için planlanmış yeşil alanın park yapılması talep etti.
Sermaye, pastasından bir dilimi vahşice sömürdüğü doğaya yedirmek istemiyor; ceremesini ise en çok kadınlar ve çocuklar çekiyor.
Çanakkale Çan’da madene su taşımak için yapılmak istenen baraj kadınları isyan ettirdi. ‘Madene verecek bir damla suyumuz yok’ diyen Kumarlar köyünden kadınlar Çanakkaleli kadınlarla buluştu.
Çanakkale’den ‘3 İnsan, 3 Kadın, 3 Anne’ sloganıyla yola çıkan 3 kadın topladıkları imzaları Meclise sundu.
Çanakkale’den ‘3 İnsan, 3 Kadın, 3 Anne’ sloganıyla yola çıkan 3 kadın, son durakları olan Ankara’ya ulaştı. Kadınlar, Ankaralı kadınlar tarafından karşılandı.
Çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet ve doğa katliamlarına dikkat çekmek için Çanakkale’den Ankara’ya yürüyen kadınlar Eskişehir’e ulaştı. 3 kadın Eskişehir’de kadınlar tarafından karşılandı.
Köylerindeki taş ocağına karşı ellerinde dövizler, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kapısına dayanan kadınlar “Taş ocakları köyümüzü rehin aldı” dedi.
Balıkesir’in Çamcı Köyünden kadınlar meclis gündemine gelen ve zeytinlikleri bir gecede yok edebilecek yasaya tepki gösterdi. Kadınlar, “Zeytin bizim aşımız, ekmeğin, zeytine göz dikmeyin” dedi.
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Nusratlı köyünden zeytin üreticisi kadınlar uyarıyor: Zeytin bizim her şeyimiz, zeytine dokunmayın!
Aydın’ın Musluca köyüne yapılmak istenen jeotermal santral kadınları öfkelendirdi. “Bizim karnımız zeytinden, incirden doyuyor” diyen kadınlar topraklarında santral şirketi istemiyor.
Zeytinlikleri bir gecede yok edebilecek yasa mecliste görüşülüyor. Bölgenin en önemli geçim kaynağı zeytin için kadınlar isyanda: “Zeytinden, yaşamdan, gelecekten vazgeçmeyiz.”
Çayırdere köyü kadınların termik santrale karşı mücadelelerini anlatıyor...
5 Haziran Dünya Çevre Günü. Kadınlar çevre mücadelesinde de tabii ki en önde. Peki neden? Melahat teyze anlatsın size...
Kütahya’nın İnköy Mahallesi’nde kadınlar hayvanlarını otlattıkları meraya müze yapılmasını istemiyor. Sakın yanlış anlaşılmasın, kadınlar müzeye değil yapılacak yere karşı çıkıyor.
HES’lerin hikayesini Ayşenur Kolivar ve Karadenizli kadınlardan dinleyelim... “Dereyi kurutanlar sopalıktur, sopalık!”
Hindistan’da kadınlar ormanlarına nasıl sahip çıktı? Kadınların egemen olduğu bu hareket su başlarında, köy yollarında ve pazarlarda yürütülen tartışmalarla can buldu.
Büyüklerin gösteremediği hassasiyeti bir çocuk gösteriyor. Ridhima çevreci tutumuyla ülkesini, insanlarını, iklimini koruyor. Çocuklar hükümetlerden daha fazla kâr değil sağlıklı bir gelecek istiyor.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.