‘Bir çığlık bizim hareketimiz’
Çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet ve doğa katliamlarına dikkat çekmek için Çanakkale’den Ankara’ya yürüyen kadınlar Eskişehir’e ulaştı. 3 kadın Eskişehir’de kadınlar tarafından karşılandı.

‘3 Anne, 3 Kadın, 3 İnsan’ sloganıyla 3 Mart’ta Çanakkale’den yürüyerek Ankara’ya gitmek için yola çıkan Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz 24 günlük yürüyüşlün ardından 431 kilometre yol kat ederek Eskişehir’e ulaştı.


3 Kadın, içerisinde CHP İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Doğramacı, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve birçok kadının bulunduğu kalabalık bir grup tarafından karşılandı.


Buluşmanın ardından Acıbadem Hastanesi önünde kadınlar adına açıklama yapan Hülya Kurt, “Son yıllarda ciddi artış gösteren çocuklara, kadınlara, hayvanlara ve doğaya yönelik her türlü istismar, saldırı, tecavüz cinayet ve katliamlara dikkat çekmek ve çıkacak yasalarda isteklerimizin dikkate alınması için yola çıktık. Çünkü biliyoruz ki biz sadece üç kadın değiliz topladığımız imzalarla geçtiğimiz 431 km yol boyunca bize gönlünü, evini, sofrasını açan insanlarla ve çeşitli şekilde bizi destekleyen insanlarla duyarlı insanların, iyi insanların olduğunu biliyoruz. Adalet Bakanlığı verilerine göre yılda ortalama 8 bin çocuk istismara uğruyor. Son beş yılda çocuk istismarı dava sayısı yüzde 50 arttı. Çocuk istismarında ülkemiz dünya sıralamasında 3. sırada. Sözde din adamları 9 yaşındaki bir çocuğun evlenebileceğine dair fetvalar veriyor. Bunlar biz anneleri, kadınları, duyarlı insanları derinden yaraladı. Biz bir çığlık atıyoruz arkadaşlar. Bağırmadı diyerek tecavüzcüleri aklayanlara karşı bir çığlıktır bizim hareketimiz. Bir kereden bir şey olmaz diyenlere karşı bir çığlık atıyoruz. Biz ahlaklı ve temiz bir toplumda yaşamak istiyoruz” diye konuştu.


‘TEMİZ ENERJİ İSTİYORUZ’
Eskişehir’e yapılması planlanan termik santral hakkında da konuşan Kurt, “Temiz enerji istiyoruz. Türkiye’nin havası temiz 6 ilinden biri olan Eskişehir’in tüm doğal dengesini bozacak termik santrale karşı çığlık atıyoruz. Tarımı, hayvancılığı bitirecek, insan sağlığına zarar verecek hiçbir yatırımı mantıklı bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.



İlgili haberler
Çocuk istismarında odak ceza değil ‘önlem’ olmalı

Çocuk istismarı davalarına da bakan Hakim Murat Aydın anlatıyor: ‘Sadece yasalarla meseleyi çözemeyi...

3 kadın, çocuk istismarına karşı Çanakkale’den Mec...

Çanakkale’den 3 kadın, çocuk ve kadın, doğa ve hayvan hakları için Ankara’ya yürümeye başladı.

Çanakkale’den Ankara’ya yürüyen kadınlar Bursa’da...

Çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet ve doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla ‘3 İnsan, 3 Kadı...