Kocaelili kadınlar istismara karşı ev ev dolaşıyor
Kocaeli’de Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nin çocuk istismarına karşı “Meclis acil önlem alsın” çağrısıyla başlattığı kampanya sürüyor. İşte 15 günlük çalışmadan notlar...

Kocaeli’de Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nin çocuk istismarına karşı “Meclis acil önlem alsın” çağrısıyla başlattığı kampanya sürüyor. Dernek üyesi kadınlar kapı kapı dolaşarak, pazarlarda stant açarak ve yaptıkları etkinliklerde imza topluyor. Yenikent Muhtarlığı önünde stant açan kadınlar imza kampanyasını duyurmaya devam etti.
Mahalle muhtarı Asuman Ekerer de imza kampanyasına destek verdi.


KOCAELİ MİLLETVEKİLİ İLE GÖRÜŞTÜLER

Topladıkları imzaları bu hafta içerisinde mecliste kurulacak olan Çocuk Hakları Komisyonu’na göndereceklerini belirten Dernek Başkanı Fatma Şahin, “Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile imzalarımızın mecliste takipçisi olması talebiyle görüştük. Kendisi hem imza dilekçelerimizin takipçisi olacağını, hem de bu meseleyi tekrar mecliste gündeme getireceğini belirtti” dedi.


'AYAKLARIMIZA KARA SULAR İNDİ, AMA DEĞDİ!'

Kocaeli Ekmek ve Gül Derneği Başkanı Fatma Şahin tüm kadınları kampanyaya destek vermeye çağırıyor. İşte derneğin 15 gündür standlar kurarak, kapı kapı dolaşarak, çarşıda pazarda insanlarla konuşarak yaptığı çalışmadan notlar...

Merhaba Ekmek ve Gül okurları
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği olarak yaklaşık iki hafta önce TBMM Çocuk Komisyonu’na gönderilmek üzere “Çocuk İstismarı” hakkında başlattığımız imza kampanyasının akışından ve kampanya sürecinde karşılaştığımız bazı olaylardan bahsetmek istiyorum sizlere.
Kampanyamızı ilk gün derneğimizin bulunduğu mahallenin muhtarlığı önünde basın açıklaması ile duyurduk ve daha ilk günden yoğun ilgi gördü kampanya. Çünkü bu konu ayırımsız herkesin sorunuydu.
Sonra halkımızın daha da kalabalık olduğu semt pazarında imza standı açtık. Malum oldukça gürültülüydü pazaryeri. Biz de gelen geçen duysun diye yüksek tonda sesleniyorduk. Bir ara arkadaşlardan ikisi neredeyse pazarcıların sesini bastırmıştı. Yine yoğun ilgi vardı, arada tek tük imzalamak istemeyen de çıkıyordu elbette. Nedenini sorduğumuzda herhangi bir yere imza atmaya çekindiklerini söylüyorlardı. Hatta bu imza ile neler neler yapılır deyip anında senaryo kurmuştu yaşlı bir teyze.
Sonraki günlerde kampanyamızı oldukça geniş kitlelere ulaştırmayı başarmıştık.
Dernekten bir arkadaşımız kendi yöresine ait derneğin bir etkinliği için İstanbul’a gidiyordu. Yanını boş imza föylerinden aldı ve gittiği yerde tıklım tıklım dolu olan salonda kampanyamızı anons ettirip tüm masalardan imza topladığını anlattı.
Kampanyayı duymayan ya da evden dışarı çıkamayanlar için, arkadaşlarla ikişerli grup oluşturarak ev ev dolaşmaya başladık. Böylece hem sesimizi daha çok kişiye duyuruyor, daha uzun sohbet ve fikir alışverişi yapma fırsatı buluyorduk. Israrla çay-kahve ikram etmek isteyenler olduğu gibi, bizleri pazarlamacı sanıp kapıyı kapatmak isteyen de oldu.
Evinde misafiri olanlardan elimizden imza föyünü alıp içeriye götürüp onlara da imzalatanlar oldu.
İmza kampanyası sırasında orta yaşlarda bir kadın yanıma sokularak yavaş bir ses tonuyla ‘’İmza toplamanıza gerek yok ki, devletimiz gereken her şeyi yapıyor bu konuda’’ dediğinde, mesela ne yaptı diye sorunca, kısa bir süre düşünüp, ‘’Neyse benim acele işim var, yine de imzalayım’’ diyerek imzayı atıp hemen uzaklaşması da dikkat çekiciydi.
Apartmanları, daireleri, işyerlerini tek tek dolaştık. Asansörsüz binalara yılmadan çıkıp indik merdivenleri, zaman zaman dizlerimiz tutmaz olmuştu ama bir imza, bir imzadır diyerek vazgeçmedik. Vazgeçemezdik de zaten, çünkü çocuklarımızın geleceği söz konusuydu.
Bazı Sivil Toplum Kuruluşları ile görüştük, kampanyamızdan bahsettik, onlar da boş imza föylerimizden istediler ve kendi üye ve çevrelerine imzalatarak bizlere destek vereceklerini belirttiler.
Birkaç gün sonra toplanan tüm imzaları bir araya getirip postane aracılığı ile meclise göndereceğiz.
Zamanında bir şeyler yapmazsak çocuklarımızı daha karanlık günler bekleyecek. Bu gidişata dur demek insanım diyen herkesin boynunun borcu!
Fatma Şahin
Kocaeli Ekmek Ve Gül Kadın Dayanışma Derneği 


Ankara Batıkent Kardelen Mahallesi’nde de kadınlar çocuk istismarına karşı etkili önlemler alınması için imza kampanyası sürdürüyor. İşte Kardelenli kadınların imza kampanyasından notlar:
Yenimahalle’de kadınlar ‘İstismar ve tacize karşı birlikte mücadele’ diyor


Kocaeli'deyseniz ve siz de çocuk istismarına karşı bu kampanyanın bir parçası olmak isterseniz Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği'ne mesaj atabilirsiniz...


İlgili haberler
GÜNÜN MESELESİ: İstismarcıları hadım etmek, idam e...

“Cezalar artırılsın, bu erkekler idam edilsin, hadım edilsin” gibi önerileri daha sık duymaya başlad...

Çocuk istismarında büyüteçle nereye bakmalı?

Çocuğun üstün yararına sahip çıkmak, çocukların çocuk olarak kalması için mücadele etmek için, çocuk...

Çocuk istismarını aklatmayacağız!

Bu karanlık tablonun daha fazla çocuğun hayatına kast etmesini engellemek için, yetkililere gerçek s...