Çanakkale’den Ankara’ya yürüyen kadınlar Bursa’da karşılandı
Çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet ve doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla ‘3 İnsan, 3 Kadın, 3 Anne’ sloganıyla Çanakkale’den Ankara’ya yürüyüşe geçen kadınlar Bursa’ya ulaştı.

“3 kadın 40 milyon ses” diyerek çocuğa, kadına, hayvanlara ve doğaya yönelik şiddete karşı çıkmak için 3 Mart’ta Çanakkale’den Ankara’ya yürüyüşe geçen kadınlar Bursa’ya vardı. Bursa Kadın Platformu çağrısı ile Nilüfer Üç Fidan Parkı’nda Bursalı kadınlarla buluşan kadınlar için çoşkulu bir karşılama vardı. Islıklar ve alkışlarla karşılanan kadınlar; “Tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına karşı buradayız” diyerek söyleşi yaptı.

Yola çıkış öykülerini anlatarak söyleşiye başlayan kadınlardan Dilek Taş; “Basından okuduğunuz her şeyin fazlası var eksiği yok” dedi. Artık tacize, tecavüze verilen tepkilerin sanallaştığını söyleyen Dilek bu yola nasıl çıktığını anlattı: “Adana’da küçücük bebeğin yaşadığı şeyden sonra ‘Ne yapmalıyım?’ diye düşünmeye başladım ve üçüncü günün sonunda eşimle kahvaltı ederken ‘Ben Ankara’ya yürüyeceğim’ dedim. Eşimin de desteğini aldım; ama en kıymetlisi Hülya’yı aradığımda onun da benimle gelmesiydi.” Güzergah boyunca vatandaşlardan imza topladıklarını da belirten Taş, “Bu taleplerimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne iletmek üzere 14 gündür yollardayız ve doğaldır ki yoruluyoruz; ancak halkımızın duyarlılığı bu yorgunluğumuzu unutturuyor. Geçtiğimiz yerlerde çok güzel tepkilerle karşılaşıyoruz. ” diye konuştu.


Yürüyen 3 kadından biri olan Hülya Kurt’un ise özel bir çocuğu ve bir de kedisi... Kedisinin yardımıyla çocuğunun daha iyi olduğunu söyleyen Hülya onu en çok etkileyen olayın bir kediye tecavüz edilmesi olduğunu söyledi. “Dilek beni aradığında önce düşündüm özel bir çocuğum vardı, ama çocuğum da ‘Git anne’ dedi. Çevremin de desteğiyle bu öyküye katılmaya karar verdim.”
Kocaeli’den yürüyüşe katılan Nursel Karagöz de zaten böyle bir şeyi düşündüğünü, bu fikri duyar duymaz da kabul ettiğini ve bu öyküye dahil olduğunu söyledi.
“Ne yapabilirim diye düşünürken attığımız ilk adım aslında bir çığlıktı” diyen kadınlar Bursalı kadınların sorularını cevapladı. “Yol boyu ne sıkıntılar yaşadınız? Gittiğiniz yerlerde ne tepkiler aldınız?” sorularına yanıt veren kadınlar toplumun tepkisinin olumlu olduğunu, geceleri misafir eden dostlar edindiklerini anlattı. “Sizlerin desteğiyle ancak daha da güçleneceğiz. İnsanlar ‘Ayaklarınız acımıyor mu?’ diye soruyorlar, ayaklarımızı bırakın her gün bu haberlerle yüreklerimiz acıyor. Yüreklerimizi acıtmayın” diyerek sözlerini sonlandırdı. Söyleşinin sonunda imza masası açan kadınlar taleplerini kağıtlara yazarak ağaçlara astı.


İlgili haberler
Çocuk istismarında büyüteçle nereye bakmalı?

Çocuğun üstün yararına sahip çıkmak, çocukların çocuk olarak kalması için mücadele etmek için, çocuk...

3 kadın, çocuk istismarına karşı Çanakkale’den Mec...

Çanakkale’den 3 kadın, çocuk ve kadın, doğa ve hayvan hakları için Ankara’ya yürümeye başladı.

Ölmemek için öldüren Aylin’den mektup: Dört duvar...

‘Kadınlara, ablalarıma, kardeşlerime; Hayatta ne yaşarsanız yaşayın ama hiçbir şeyden korkmayın. K...