Tuzluçayırlı kadınlardan sağlık paneli
Tuzluçayırlı kadınlar, kanser, korunma yolları ve erken teşhis ile sağlık alanında yaşanan sorunlar üzerine bir panel yaptı.

Tuzluçayırlı kadınlar uzman doktor katılımı ile kanserde erken tanı, tarama ve korunma yöntemleri ile kadın sağlığı üzerine konuştu. Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinde düzenlenen panelde bir araya gelen kadınlar, hem akıllarındaki soruları sordu hem de sağlık üzerine yeni bilgiler edindi.

KANSERDE ERKEN TEŞHİS
Kansere sebep olabilecek ve tetikleyebilecek unsurların anlatıldığı panelde, düzenli tarama yaptırmanın önemi vurgulandı. Sigara kullanımının sağlığa büyük etkisi ve kanserin en önemli sebeplerinden biri olduğu belirtilirken; sigarayı bıraktırma, yasaklama gibi yolların ötesinde sigaraya başlamamanın önemi üzerine konuşuldu. Tarama programı uygulanan kanserler hakkında bilgi verilen panelde, meme kanserinin tüm dünyada kadınlarda en sık görülen kanser olduğu belirtildi. Meme kanserinde erken tanı ve kendi kendine muayenenin nasıl yapılacağı üzerine bilgilendirme yapıldı.

‘NE YAPABİLİRİZ?’
Sağlık kuruluşlarına başvuru başlığında ise Ankara’nın önemli gündemlerinden şehir hastaneleri konusu da konuşuldu. Sağlık hizmetlerinin ilk önceliğinin yakın alanlara sağlık kuruluşu yapılması olduğu söylenirken, yapılan bu uygulamanın yanlışlığı vurgulandı. Şehir hastanelerinin mağduriyete sebep olacağı, bir ticarethane gibi işletileceği ve zaten kısıtlı olan sağlık hizmetlerinin daha da zorlu olacağı konuşuldu.
Kadınların “Peki hastanelerimiz için ne yapabiliriz?” sorusu üzerine; “Hastanelere gittiğimizde orada olanlara, sıra bekleyenlere, komşularımıza, iş arkadaşlarımıza anlatalım, yapılabilecek kampanyalara destek verelim” önerileri öne çıktı.
İlgili haberler
Bitmeyen ağrılar omurga problemlerine işaret

Hiç bitmez kadınların sırtındaki yük de, zihinlerindeki yük de. Bu yükler daha genç yaşta etkiler ka...

Meme kanseri kabusumuz olmasın!

Dünyada kadınlar arasında yüzde 30’luk oranla en sık görülen kanser türü olan meme kanserini alt etm...

GÜNÜN BİLGİSİ: Yumurtalık kanseri belirtileri

Yumurtalık kanseri belirtileri, genellikle kanser diğer organlara sıçramadan ortaya çıkmıyor.

VAJİNAL AKINTI: Bedenimizin salgıladığı sıvılarla...

Vajinal enfeksiyonlar sessiz ilerler, zaman içinde farkında olmadan kadınlarda ciddi hastalıklara se...

Kocaeli’de kadınlar kanserde erken teşhisin önemin...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinin (KE...

Bütün bunlar sadece kadın olduğumuz için...

Kadın, hayatının her evresinde, sadece kadın olduğu için bir takım sağlık sorunları yaşar. Bu yazıda...