Aydın Adnan Menderes Mahalle sakinleri: Yeşil alan park olsun
Aydın Efeler ilçesi Adnan Menderes Mahallesi sakinleri, daha önceden pazar yeri için planlanmış yeşil alanın park yapılması talep etti.

Aydın Efeler ilçesi Adnan Menderes Mahallesi sakinleri, daha önceden pazar yeri için planlanmış yeşil alanın park yapılması talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi. Yeşil alan olarak belirlenen alanda toplanan mahalleli, çocukların oyun oynayabileceği, insanların oturup dinlenebileceği bir park yapılması talebiyle topladıkları imzaları Efeler Belediyesi'ne ilettiklerini söyledi.

Efeler Belediyesi ile yapılan görüşmeden sonuç alamadıklarını belirten mahalleli, “Bugüne kadar çevre mücadelesinde yanımızda olan, halkın taleplerine çözüm bulan, güzel hizmetler sunan Efeler Belediyesi'nden talebimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Bu alanında her yeri betonlarla kaplı olduğu mahallenin oksijeni olsun istiyoruz. Hatta Aydın’ın deprem bölgesi olmasından dolayı, bu alanın toplanma alanı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz. Tek isteğimiz bu alanın ağacı, börtüsü, böceği, kuş cıvıltılarıyla, çocuk sesleri ile dolsun istiyoruz” dedi.

‘BURASI YEŞİL ALAN OLARAK KALSIN’

Mahalle sakini Aygül Uçak Koç “Normal şartlarda burası yeşil alarak olarak planlanmışken Efeler Belediyesi'nin buraya pazar yeri projesi olduğunu öğrendik. Fakat biz buraya pazar yeri yapılmasını, buraya herhangi bir betonarme bina dikilmesini istemiyoruz. Burada ekosistem yaşam alanı vardı. Ağaçlar kesildikten sonra yaşan hayvanlar buradan gitti. Burası yeniden yeşil alan olabilir. Biz mahalle sakinleri olarak Aydın’da böyle alanların yetersiz hatta hiç olmadığını düşünüyoruz. Burası çok uygun bir alan bunun için. Özellikle pandemi dönemimde açık yeşil alanlara ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu hissettik. Burası yeşil alan olarak kalsın” diye konuştu.

Fotoğraf: Tahsine Saran/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Aydın’dan kadınların yeni yıl dilekleri…

Aydın’dan kadınların 2021 yılında yaşadıklarını sıralarken 2022 yılına dair dilek ve temennilerini d...

Aydın’ın JES’e karşı çıkan köylüleri Aydın’a alınm...

JES karşıtı mücadele veren Aydın’ın Kızılcaköylüleri, Vali ile görüşmek için Aydın’a gitmek istedi,...

Aydınlı kadınlar jeotermal santrale karşı nöbet ba...

Aydınlı kadınlar, Kızılca köyünde yapılmak istenen jeotermal santrale karşı diğer köylülerinde deste...