Aydınlı kadınlar jeotermal santrale karşı nöbet başlattı
Aydınlı kadınlar, Kızılca köyünde yapılmak istenen jeotermal santrale karşı diğer köylülerinde desteği ile nöbet başlattı.

Aydın Efeler ilçesi Kızılca köyde yapılmak istenen jeotermal santrale karşı köylüler “Jeotermal Kızılca köyden gidene kadar nöbetteyiz” diyerek çadır eylemine başladılar.

Köy meydanında kurdukları çadırın önünde toplanan köylülere desteğe gelen jeotermale karşı kendi köylerinde de mücadele veren çoğunluğu kadınlardan oluşan Başköylüler de, “birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarıyla köy meydanına geldiler. Desteğe gelen Başköylüleri Kızılca köylüler de alkışlayarak karşıladı.

Coşkulu bir dayanışmayla köy meydanını dolduran köylülere Kızılca Köy Sulama Birliği Kooperatif Başkanı Mehmet Balaban, “Bizim bölgede en güzel incir burada yetişir. Topraklarımızdan yılda üç defa ürün alıyoruz. Bu bölgede jeotermal santral yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bugün bize desteğe dayanışmaya gelen herkesi selamlıyorum” diyerek sözü basın açıklaması yapmak için Kızılca köylü Emine Karaz ’a verdi. 


Basın açıklamasını okuyan Karaz; “Bu toprakları dedelerimizden miras aldık, torunlarımıza bırakacağız. Hiç kimsenin topraklarımızı zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Yetkililer sesimizi duyana kadar, bu jeotermal köyümüzden atılana kadar burada mücadelemize devam edeceğiz, köyümüzde jeotermal santral istemiyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından Başköy’den söz alan Pınar Koldaş ve Seliha Özdemir, “Biz çocuklarımıza kararmış topraklar bırakmak istemiyoruz, yemyeşil topraklar bırakmak istiyoruz. Korkmayalım, ilk adımda kadınların olması lazım. Hep beraber kadınlarla çocuklarla bu mücadeleyi sürdürmeliyiz. Baktık ki sizin de başınız belada kalktık geldik, direne direne kazanacağız. Başköylüler ellerinde getirdikleri sırıklarla köylerini korudu şimdi jeotermalcileri kovmak için size getirdik” diye konuştu. 

İlgili haberler
Çevre mücadelesi biz varsak var

2011 yılında faaliyete geçen İzmir’e 20 kilometre uzaklıktaki TÜPRAG’a bağlı Efemçukuru altın madeni...

Aydınlı kadınlara Ekmek ve Gül Atölyesinden çağrı

Adnan Menderes Üniversitesi Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi, Aydınlı kadınları baskı ve şidd...

Aydınlı kadınlar sömürüye karşı sokağa çağırıyor

Aydın Kadın Dayanışması Platformu 25 Kasım'da kadınları sokakta olmaya, hakları için taleplerini dil...