Milli Eğitim Bakanı ücretsiz yemek uygulamasında kısıtlamanın süreceğini duyurdu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda düzenlenen 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda düzenlenen 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılış törenine katılarak, ilk ders zilini çaldı. Okullarda ücretsiz yemek uygulamasına dair Bakan, yine deprem bölgesi ve taşımalı eğitim ile kısıtlı olacağını duyurdu. MEB, bir dönem tüm okul öncesi eğitimde ücretsiz yemek vermişti, bir dönemin ardından hiçbir açıklama yapmadan deprem bölgesi ile sınırlandırmıştı.

'KAYIT PARASI İSTENMİYOR'

Eğitim masrafları, bağış adı altında kayıt paraları alınması, çocukların beslenmesinin nasıl dolacağı sorunlarıyla çığa dönüşürken Bakan Tekin, "Asla ve kata kayıt parası, kayıt ücreti ya da öğrenci sınıf şube seçimi gibi konularla ilgili olarak okullarımızın, okul yöneticilerimizin böyle bir şey alması mümkün değildir" diyerek gerçekliği yalanladı.

 Çocuklarını ana sınıflarına, ilkokula kaydettirmek isteyen kadınlar “bağış” adı altında okul yönetimlerinin kayıt parası istemesine ve ödemediklerinde kayıt sildirme ile tehdit edilmelerine tepkili. Haberin tamamını okumak için TIKLAYIN
“Çocuğumu okula kaydedeceğim. Evime yakın olan okul için haftalarca süründürüyorlar. Sonra 25 bin lira kayıt parası istiyorlar. Çocuğumun kaydı, evimin önündeki okula düşmüyor. Ne yapabilirim? Tartıştım müdürle, sonuç yok. Geçen de kızımı okula yazdırdım. ‘Hesaptan bir miktar para, kalanı ile şu kadar top kağıt al’ diyorlar. Neden? Dediğimiz ise ‘Devlet bize el atmıyor, görüyorsunuz?’ diyorlar." Aydınlı'dan kadınların eğitim masraflarına ilişkin anlattıklarını okumak için TIKLAYIN

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Okullarda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek talep etm...

Kaynaklar çocuklara harcansın, okullarda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek talep etmeye devam!

Tasarruf bir öğünden olmamalı

Kamuda tasarrufla birlikte okul kapatmalar, özelleştirmeler, çocukların eğitimine devam edebilmesi i...

MEB’in öğüdü İzmir köfte, gerçekler ekmek arası pe...

Bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek talebi güncelliğini korurken MEB'in sitesindeki "sağlıklı beslenme...