Şiddet gördüğü eski eşini öldüren Namme ‘Cezaevinde aşağılanmıyorum’ dedi
Kendisine öldürmeye çalışan eski eşini öldüren Namme Öztürk’ün davasında tahliye çıkmadı. Namme, ‘Çocuklarım olmasaydı cezaevinde olmak daha iyidir. Kötü muamaleye maruz kalmıyorum’ dedi.

Kendisini sistematik şiddet uygulayan, en son katletme teşebbüsünde bulunan boşandığı Kazım Aydemir’i öldüren Namme Öztürk’ün yargılandığı davanın 6’ncı duruşması, Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu yargılanan Namme Öztürk ve avukatları katıldı. Duruşma kimlik tespiti ile başlarken, heyetteki hakim değişikliği nedeniyle önceki tutanaklar ve dosya incelendi.

Namme’nin yeğeni Ayetullah Handemir’in tanık olarak dinlendiği duruşmada Handemir, “Eniştemin teyzemi darp ettiğini çok kez gördüm. Boşanmasına rağmen eve gelip dövmelerine şahit oluyordum. Eniştem bazen teyzemin boğazını da sıkıyordu. Miraç ile biz hep araya giriyorduk. Miraç’ın beyanına göre maktul daha önce silah göstermiş ancak ben bu hususa ilişkin görgüye dayalı bir şey bilmiyorum” dedi.

Namme Öztürk ise, olayı bilerek ve isteyerek yapmadığını anlattı: “55 bıçak darbesiyle suçlanıyorum. Kasten hareket etmiş olsam en son arayacağım kişi olan kayınpederimi ilk aramam. Çocuklarımın menfaatini düşünüyorum. Çocuklarım olmasaydı diyebilirim ki cezaevinde olmak bu durumdan daha iyidir. Zira aşağılanmıyorum. Darp edilmiyorum, kötü muameleye maruz kalmıyorum.”
Avukatları ise yaptıkları savunmalarda Öztürk’ün kendisini korumaya çalıştığını ifade ederek, “Tamamen meşru müdafaa sınırları içerisinde kendisini korumuştur. Maktul ölmeseydi, kendisi ölecekti” dedi. Avukatları Öztürk’ün tutuksuz yargılanmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, Öztürk’ün tutukluluk haline karar vererek, duruşmayı 15 Mayıs’a erteledi.

NE OLMUŞTU?
Temmuz 2016’da İstanbul Tuzla’da boşandığı eşi Kazım Aydemir’i 55 yerinden bıçaklayarak öldüren Namme Öztürk, Aydemir’in evliliği boyunca kendisine şiddet uyguladığını, tecavüz ettiğini ve boşandıktan sonra da tecavüz etmeye devam ettiğini dile getirmişti. Öztürk, kocasının evliliği boyunca sürekli kendisini aldattığını, bu sebeple boşandığını, ancak çocuğu olduğu için Aydemir’in çocuğu görme bahanesiyle sürekli eve geldiğini söylemişti. Öztürk, olay günü Kazım Aydemir’in eve geldiğini, kendisine silah doğrultarak öldürmekle tehdit ettiğini, buna karşın Öztürk’ün kendisini korumak için Aydemir’i öldürmek zorunda kaldığını, cinayeti tasarlamadığını belirtmişti.
Namme Öztürk’ün avukatları da “Maktul ölmeseydi müvekkil ölecekti, maktulün saldırısı tamamen meşru müdafaa kapsamında, sanığın kendisine yönelik saldırıyı bertaraf etmek için yaptığı bir eylemdir” diyerek tahliye talep etmişlerdi.

İlgili haberler
Beni özgürlüğe kadınlar kavuşturdu

3 yıllık tutukluluğun ardından ceza verilmesine gerek görülmeyerek 4 Temmuz’da tahliye edildi Yasemi...

Dilek Mamalı davasında katile iyi hal indirimi

15 yıldır imam nikahıyla yaşadığı Dilek Mamalı’yı öldüren Mehmet Sabırlı, mahkemede ‘mağdur’ olduğun...

Nurcan Arslan davasında savcı müebbet istedi

Arkadaşlık teklifini reddettiği gerekçesiyle Abdullah Melih Barış tarafından öldürülen Nurcan Arslan...