6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Şiddetin Önlenmesi Yasası

Gizlilik kararları ihlal ediliyor, kadınlar şiddetten korunmuyor!

Şiddet gerekçesiyle gizlilik kararı çıkaran kadınlar sistemin açıkları nedeniyle ölümle burun buruna yaşıyor. Bunlardan biri de Perihan.

GÜNÜN BELGESELİ: 6284

Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği tarafından hazırlanan “Bu Kalabalığı Hatırla” belgesel serisinin ikinci bölümü “6284” yayında.

Cumhur İttifakı ‘yuva yıkan’ kanun diyor, biz kadınlar ‘can simidi’

Kadına yönelik şiddetle mücadele etmek için gerekli bütün araçlar madem varsa hala neden uygulanmıyor? Neden her gün kadınların öldürüldüğünü, şiddete uğradığını sorguluyoruz?

Haklarımızı mücadeleyle kazandık, karanlığa karşı mücadeleyle koruyup, büyüteceğiz

Doğanın can suyunu kurutanlara karşı yaşanabilir bir çevreyi, kentleri, demokratik bir ülkeyi, kadınlar, çocuklar için şiddetsiz ve eşit bir yaşamı hep birlikte kuracağız.

EMEP: Kadınların hakları karanlık ittifakın pazarlık malzemesi değildir

Emek Partisi Cumhur İttifakının 6284 Sayılı Yasa üzerinden sürdürdüğü seçim pazarlığına karşı açıklama yaptı: ‘Kadın, çocuk ve LGBTİ’lerin yaşam hakkı pazarlık konusu yapılamaz!’

Kadınların, çocukların ve LGBTİ’lerin yaşam hakları pazarlık konusu yapılamaz

Kadın düşmanlığı ve nefret suçu işleyenlerle diğerleri arasında bir seçim olacak demektir önümüzdeki seçim. Yaşamlarımız, haklarımız, geleceğimiz üzerine yapılan pazarlıkları asla kabul etmiyoruz.

6284 Sayılı Şiddetin Önlenmesi Yasası kirli seçim pazarlıklarına konu ediliyor, tepkiler yükseliyor

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katılım şartı olarak 6284 sayılı kanunun kaldırılması talebine AKP'den 'problem yok' yanıtı verildiğini söyledi. Tepkiler yükseldi, Aile Bakanı cevap verdi.

Avukat Eylem Sarıoğlu: İstanbul Sözleşmesi şiddeti önlemek için çok önemli

Erciyes Üniversitesi KAÇAUM etkinliğinde konuşan Kayseri Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Avukat Eylem Sarıoğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin önemine dikkat çekti.

Kadınlara verilmeyen koruma kayyım Rektör İnci’ye verildi

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Naci İnci ısrarlı takip mağduru sıfatıyla 14 öğrenci hakkında tedbir kararı aldırdı. Av. Feyzi Erçin ve BOU öğrencisi Olcay Atik kararı utanç verici olarak değerlendirdi.

Avukat Ceren Kalay Eken: Bir kadın mahkeme eliyle savunmasız bırakılamaz

Koruma kararı kaldırılınca şiddetine maruz kaldığı eşinin yine kapısına dayandığı S.A.’ya yeniden koruma kararı verilirken, Avukat Ceren Kalay konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını belirtti.

Koruma kararını kaldırtıp, yine eşinin kapısına dayandı

Eşi M.A.’nın şiddet, tehdit ve hakaretlerine maruz kalan S.A., M.A. hakkında koruma kararı aldırırken, bir üst mahkeme koruma kararını erkeğin itirazını göz önünde bulundurarak kaldırdı.

Memur-Sen’i İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması kesmedi

Memur-Sen yayımladığı raporla 6284’ün de kaldırılmasını istedi.

ŞÖNİM'e başvuran kadından kanıt istendi

İzmir’de maruz bırakıldığı psikolojik şiddet nedeniyle ŞÖNİM’i arayarak destek isteyen kadının sığınma evi talebi kabul edilmedi.

‘İftira, yalan uydurma’ sözlerine karşı tüm yasalar uygulanana dek...

Dişimizle tırnağımızla kazandığımız bu yasaları, her bir uygulamayı koruyacağız. Daha ileriden düzenlemeler ve kadınların güvende olduğu kamusal bir mekanizma talep etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Hatimoğulları, kadınların koruma taleplerinin karşılanmasını Bakan’a sordu

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Ekmek ve Gül’de de yer alan kadınların tedbir taleplerinin reddine ilişkin haberleri üzerine konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Koruma kararı vermeyen karakol: Devlet her kadının başına polis dikemez

Emniyet’in, koruma kararlarının keyfi olarak uygulanmadığı haberlerini yalanladığı gün Adana’dan bir kadın savcılık yazısına rağmen koruma kararı alamadı.

İskenderun Kadın Platformu: 8 Mart’a giderken haklarımıza sahip çıkacağız

İskenderun Kadın Platformu katledilen kadınlar için açıklama yaptı. Platform üyesi kadınlar, ‘ 8 Mart’a giderken haklarımız için mücadelemiz devam edecek’ dedi.

Ayşe Tuba Arslan davası ve önlenmeyen kadın cinayetleri

Ayşe Tuba Arslan davasını ve önlenmeyen kadın cinayetlerini Demokrasi İçin Hukukçulardan Avukat Heval Yıldız Karasu ile konuştuk.

Şiddete maruz kalan kadınlar için ölmek ya da öldürmek bir seçenek mi?

Şiddete mahkum yaşayan kadınlar ölmemek için öldürmek zorunda kalıyor. Böylesi bir tabloda devlet ve yargı ne yapıyor? Demokrasi İçin Hukukçulardan Avukat Sevil Aracı ile konuştuk.

Mor Çatı: Kadınlar şiddetle birlikte kurumlarla da mücadele etmek zorunda kalıyor

Mor Çatı, Koronavirüs Salgını ve Kadına Yönelik Şiddet Kasım-Aralık 2020 Raporu’nu açıkladı. Raporda ‘Kadınlar devlete rağmen hayatta kalmayı başarıyorlar’ vurgusu dikkat çekti.