6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Şiddetin Önlenmesi Yasası

Erciyes Üniversitesi KAÇAUM etkinliğinde konuşan Kayseri Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Avukat Eylem Sarıoğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin önemine dikkat çekti.

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Naci İnci ısrarlı takip mağduru sıfatıyla 14 öğrenci hakkında tedbir kararı aldırdı. Av. Feyzi Erçin ve BOU öğrencisi Olcay Atik kararı utanç verici olarak değerlendirdi.

Koruma kararı kaldırılınca şiddetine maruz kaldığı eşinin yine kapısına dayandığı S.A.’ya yeniden koruma kararı verilirken, Avukat Ceren Kalay konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını belirtti.

Eşi M.A.’nın şiddet, tehdit ve hakaretlerine maruz kalan S.A., M.A. hakkında koruma kararı aldırırken, bir üst mahkeme koruma kararını erkeğin itirazını göz önünde bulundurarak kaldırdı.

Memur-Sen yayımladığı raporla 6284’ün de kaldırılmasını istedi.

İzmir’de maruz bırakıldığı psikolojik şiddet nedeniyle ŞÖNİM’i arayarak destek isteyen kadının sığınma evi talebi kabul edilmedi.

Dişimizle tırnağımızla kazandığımız bu yasaları, her bir uygulamayı koruyacağız. Daha ileriden düzenlemeler ve kadınların güvende olduğu kamusal bir mekanizma talep etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Ekmek ve Gül’de de yer alan kadınların tedbir taleplerinin reddine ilişkin haberleri üzerine konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Emniyet’in, koruma kararlarının keyfi olarak uygulanmadığı haberlerini yalanladığı gün Adana’dan bir kadın savcılık yazısına rağmen koruma kararı alamadı.

İskenderun Kadın Platformu katledilen kadınlar için açıklama yaptı. Platform üyesi kadınlar, ‘ 8 Mart’a giderken haklarımız için mücadelemiz devam edecek’ dedi.

Ayşe Tuba Arslan davasını ve önlenmeyen kadın cinayetlerini Demokrasi İçin Hukukçulardan Avukat Heval Yıldız Karasu ile konuştuk.

Şiddete mahkum yaşayan kadınlar ölmemek için öldürmek zorunda kalıyor. Böylesi bir tabloda devlet ve yargı ne yapıyor? Demokrasi İçin Hukukçulardan Avukat Sevil Aracı ile konuştuk.

Mor Çatı, Koronavirüs Salgını ve Kadına Yönelik Şiddet Kasım-Aralık 2020 Raporu’nu açıkladı. Raporda ‘Kadınlar devlete rağmen hayatta kalmayı başarıyorlar’ vurgusu dikkat çekti.

Dünya Ekonomik Forumunun 2020 Cinsiyet Eşitliği Raporunda Türkiye’nin notunun ‘en kötü’. Av. Selin Nakıpoğlu, iktidarın şiddetle mücadele ediyor‘muş’ gibi yapmaktan öteye gitmesi gerektiğini söyledi.

Sultan Aksu Kadıköy, Rasimpaşa Mahallesi muhtarı. Pandemi sürecinde kadına yönelik şiddetin arttığına yönelik gözlemleri olduğunu söyleyen Aksu ile deneyimlerini konuştuk.

2019 yılında Baroya başvuran 12 bin 101 şiddet mağduru kadının 2 bin 842’si doğrudan bilgi sahibi olduğu 6284 sayılı Yasa kapsamında koruma istedi. Rapora göre ev içi şiddet yüzde 98.

‘Koronavirüs Salgını ve Kadına Yönelik Şiddet/Mor Çatı Temmuz – Ağustos 2020 Raporu’nu paylaşan Mor Çatı, kötü uygulamalara karşı yetkililerin önlem almasını, ihlallerin kovuşturulmasını istedi.

Anayasa Mahkemesi, 6284 sayılı Kanun'un bir maddesi ile eşe ve kardeşe karşı basit yaralama suçları ile ilgili TCK’nin maddelerinin iptali için yapılan başvuruyu reddetti.

Adalet Bakanlığı, kadına yönelik şiddetle daha etkin mücadele için yeni önlemler yayımladı. Önlemleri değerlendiren Av. İlke Işık, Bakanlığın ‘Gereğini yapmıyoruz’ itirafında bulunduğunu vurguladı.

AKP’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek istemesine karşı kadınlar haklarına sahip çıkma çağrısı yapıyor. Antalya Kadın Platformu yağtığı açıklamada, ‘Haklarımızdan vazgeçmiyoruz’ dedi.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.