6284 Sayılı Şiddetin Önlenmesi Yasası kirli seçim pazarlıklarına konu ediliyor, tepkiler yükseliyor
Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katılım şartı olarak 6284 sayılı kanunun kaldırılması talebine AKP'den 'problem yok' yanıtı verildiğini söyledi. Tepkiler yükseldi, Aile Bakanı cevap verdi.

Kadınların kazanılmış haklarına yönelik saldırılar Cumhur İttifakı'na "katılımın" şartı haline getirildi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, katıldığı bir televizyon programında Cumhur İttifakı'na katılım şartlarından biri olan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılması talebine AKP'den 'hiçbir problem yok' şeklinde yanıt verildiğini söyledi. Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmak için AKP’ye ilettiği şartların şunlar olduğu belirtilmişti: "Kendi logomuzla seçimlere girilmesi, LGBT derneklerinin kapatılması, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun ortadan kaldırılması, süresiz nafakanın kalkması, ahlak ve maneviyat öncelikli eğitim sisteminin getirilmesi."

Kadın örgütleri hayati haklarının ittifak pazarlığının şartı haline getirilmesine tepki gösterdi. 

KILIÇDAROĞLU ELEŞTİRDİ, AİLE BAKANI YANIT VERDİ

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğu, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile "Muhafazakâr genç kadınlara seslenmek istiyorum. Biz baskıcı olan her şeyden arındık, demokratikleştik. Onlar en baskıcı olanı yanlarına çektiler. Kadına şiddetin önlenmesi kanununa savaş açanı ittifak ortağı yaptılar. Kazanım ve özgürlüklerinizin yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Paylaşımı alıntılayan AK Parti milletvekillerine teşekkür ederim. Panikle yazdıklarına göre, İletişim Başkanlığı da bu konunun ne kadar önemli olduğunun farkında. 6284’ün kaldırılmasına asla izin vermemeliyiz. Bu tüm kadınların ortak meselesidir" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yanık, "6284 sayılı Kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir. Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz. 6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" ifadelerini kullandı.



İlgili haberler
İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa: Kadınlar...

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun, şiddetle mücadele için kadınların elindeki en önemli yasal...

6284 sayılı Şiddetle Mücadele Yasası neden hedefte...

6284 sayılı Yasa bir süredir hedefte. Yasa’yı değerlendiren Mor Çatı avukatlarından Deniz Bayram sal...

6284 kadınlara neler sağlıyor?

Ahmet Kural tarafından şiddete maruz bırakılan Sıla’nın da başvurduğu 6284 sayılı Şiddetin Önlenmesi...