Nurcan Arslan davasında savcı müebbet istedi
Arkadaşlık teklifini reddettiği gerekçesiyle Abdullah Melih Barış tarafından öldürülen Nurcan Arslan davası görüldü. Savcı müebbet istedi, Nurcan’ın ailesi ise 2 yıldır gelmeyen adaletten şikayetçi.

30 Ocak 2016’da İstanbul Küçükçekmece’de Abdullah Melih Barış’ın silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Nurcan Arslan davası Bakırköy Adliyesinde görüldü.

Duruşmaya, Nurcan’ın ailesi, avukatları ve tutuklu sanık Abdullah Melih Barış katıldı. Mahkeme heyeti daha önce tanık olarak dinlenen polisin ifadesini okudu. Sanık avukatı, Adli Tıp Kurumu’ndan daha önce “akli dengesinin yerinde olduğu” raporu verilmesine rağmen, yeniden rapor alınmasını istedi. Mahkeme heyeti talebi reddetti.

Savcı, sanığın kasten ve planlı öldürme suçunu işlediğini ifade ederek, sanık için müebbet ve 1 yıldan 3 yıla kadar da hapis ile cezalandırılmasını istedi.

BİR DAHA HİÇBİR ERKEK CESARET EDEMESİN...
Nurcan Arslan’ın avukatı da “Sanık tasarlayarak cinayet işlemiştir. Öyle bir karar verin ki hiçbir erkek bir daha kadın cinayeti işlemeye cesaret edemesin. Sizden en ağır cezayı vermenizi istiyoruz. Ayrıca her ne kadar sanık, haksız tahrik hükümlerinden yararlanmak için bazı iddialarda bulunsa da bu iddialar tanık beyanı ile çürütülmüştür. Kadın cinayeti olan tüm olaylarda bu şekilde iddialar ortaya atılmaktadır. Sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını talep ediyoruz. Türkiye’deki kadın cinayetlerinin nitelik ve nicelik bakımından yoğunluğu dikkate alınarak, sanık hakkında indirim uygulanmamasını talep ederiz” dedi.

Daha önceki duruşmalarda “Bir anlık bir öfkeydi” diye kendisini savunan sanık Abdullah Melih Barış ise suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını sunmaları için sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 12 Nisan’a erteledi.

2 YILDIR ADALET GELMİYOR
Duruşma sonrası Nurcan Arslan’ın ailesi ve kadınlar adına Nurcan’ın kardeşi Gülcan Arslan açıklama yaptı. Aslan, “Nurcan arkadaşlık teklifini kabul etmediği gerekçesiyle evli ve 3 çocuk babası katil muhtar Abdullah Melih Barış tarafından 11 kurşunla sokak ortasında katledildi. Fakat iki yıldır süren davada hiçbir yol kat edilemedi. Duruşmaları takip eden avukatımız Sezin Uçar ise avukatlık faaliyetleri gerekçe gösterilerek aylardır tutuklu” dedi. Nurcan için, katledilen tüm kadınlar ve herkes için adalet istediklerini söyleyen Gülcan Arslan, “İyi hal indirimlerinin, tahrik indirimlerinin ortadan kalkması için, tüm kadınların yaşama hakkı için dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.


İlgili haberler
'Çok seviyorum' deyip öldürdüğü Nurcan şimdi de 't...

Nurcan Arslan cinayeti davasında daha önce "Çok seviyordum, öldürdüm" diyen sanık şimdi ise "Teröris...

Cinayetin gerekçesi bir anlık öfkeymiş

Nurcan Aslan’ı katleden Abdullah Melih Barış, ‘Bir anlık bir öfkeydi’ diyerek kendisini savunmaya ça...

Kadın cinayetleri 2017’de yüzde 25 arttı: 409 kadı...

2017 yılında 409 kadın öldürüldü. Kadınların çoğu boşanmak istedikleri için öldürülürken Aile Bakanı...