'Çok seviyorum' deyip öldürdüğü Nurcan şimdi de 'terörist' oldu
Nurcan Arslan cinayeti davasında daha önce "Çok seviyordum, öldürdüm" diyen sanık şimdi ise "Teröristti, benden zorla para aldı" dedi

Bir aile tam bir yıldır öldürülen kızları için adaleti bekliyor. Abdullah Melih Barış’ın arkadaşlık teklifini kabul etmediği gerekçesiyle katledilen Nurcan Arslan için. 30 Ocak 2016 tarihinde Küçükçekmece’de gerçekleşen cinayette sanık önceki savunmalarında “İlişkimiz vardı” da dedi, “Seviyordum öldürdüm” de. Şimdi ise “Teröristti” savunması yaptı.
Bugün Nurcan Arslan davasının 6. duruşması Bakırköy Adliyesinde görüldü. ‘Tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Abdullah Melih Barış medyanın varlığından kendini tehdit altında hissettiğini söyleyerek davanın kapalı görülmesini istedi. Barış’ın avukatı ise savunmadan çekilerek duruşmaya katılmadı.

’ÇOK SEVİYORUM, GEREKİRSE ONU VURACAĞIM’
Bir önceki duruşmalarda Abdullah Melih Barış , Nurcan Arslan hakkındaki ‘terörle bağlantılı’ beyanında bulunmuştu. Bu duruşmada ise Nurcan’a para aktardığını söyleyerek “DHKP-C adına beni tehdit ederek defalarca benden elden para almıştır” dedi.
Duruşmanın devamında tanık Yüksel Uygun dinlendi. Uygun, Arslan’ın olaydan önce yanında işçi olarak çalıştığı anlattı: “Nurcan, işten ayrıldıktan sonra Tokat’a gittiğini biliyorum. Tokat'tan tekrar İstanbul'a geldiğinde bizden ücret alacağı olduğu için görüşmelerimiz oluyordu. Her nasılsa sanık benim telefon numaramı ve Facebook sitesinden, eşimin, çocuklarımın ve aile üyelerimin hesabını öğrenmiş. Facebook sitesinden beni tehdit etti; ayrıca 2016 yılı Ocak ayı başında beni telefonla aradı, Nurcan’ı kasderek ‘Ben onu çok seviyorum, siz yanlış yapıyorsunuz, ben onu bırakmam, gerekirse onu vuracağım, devlet bana silah verdi, silahım da var’ şeklinde sözler söyledi. Ben ‘Sen deli misin?’ diye sorduğumda da ‘Deli olsam devlet bana silah vermezdi’ dedi. Suç tarihinden bir hafta on gün önce de sanık tekrar beni telefonla aradı, telefonu açmadım. Bunun üzerine önemli bir şey söyleyeceğini belirterek mesaj gönderdi. Ben aradım. Sanık bana ‘Seni yanlış anlamışım, İstanbul’a geleceğim o zaman gelip seninle helalleşeceğim, özür dileyeceğim, hakkını helal et’ dedi.”
Duruşma 5 Temmuz tarihine ertelenirken, Arslan’ın ailesi ve arkadaşları adliye önünde açıklama yaptı. 
   


İlgili haberler
Kadın cinayetinde yine bildik 'namus' savunması

Adana’nın Yüreğir ilçesinde iki kadın katledildi. Senem ve Zeliha, şiddete karşı birbirine tutunan i...

'Pınar'ın katili yakalansın, yargılansın'

Balıkesir'de kadınlar kocası tarafından öldürülen Pınar Çiçek için bir araya geldi. Kadınlar 'namus'...

Yılmadı, kayıtları buldu ve o davayı açtı

Denizli'de geçtiğimiz aralık ayında bir taciz olayı yaşandı. Genç kadın yılmadı, kamera kayıtlarına...