'Pınar'ın katili yakalansın, yargılansın'
Balıkesir'de kadınlar kocası tarafından öldürülen Pınar Çiçek için bir araya geldi. Kadınlar 'namus' bahanesiyle Pınar'ı öldüren katil kocanın yakalanmasını ve cezalandırılmasını istiyor.

22 yaşındaki Pınar Çiçek, 12 gün önce Balıkesir Altınoluk’ta kocası tarafından öldürüldü. Katil kocanın gerekçesi diğer kadın katillerininkiyle aynıydı: Namus.
Pınar’ı öldüren katil koca aradan geçen 12 güne rağmen hâlâ yakalanamadı. Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması, Çiçek’in katilinin bulunarak cezalandırılmasını istiyor. Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapan kadınlar kadın cinayetlerine ve katillerin cezasız kaldığını ya da gereken cezalar verilmediğini söyleyerek “Tüm kadın katillerinden hesap sorulmasını ve kadın cinayeti davalarında indirimlere son verilmesini istiyoruz. Kadının korunmasına yönelik kanunun etkin olarak uygulanmasını, cinsiyet ve cinsel yönelim eşitliğini esas alan, kadının yaşam hakkını koruyup kollayan bir hukukun bu topraklarda egemen olmasını talep ediyoruz” dedi.


NE OLMUŞTU?
Pınar’ın babasının anlatımına göre olay şöyle yaşandı: Pınar’ın bekar görümcesi Nazlı’nın bir sevdiği varmış ve telefon görüşmelerini Pınar’ın telefonuyla yapıyormuş. Bir şekilde bu konuşmadan haberdar olunmuş ve Pınar görüşme yapıyor diye anlaşılmış. Kocası, kayınvalidesi, kayınpederi Pınar’ı dövmüşler. Sonra da kızın babasını çağırıp “Kızınız namussuz bir iş yaptı” demişler. Baba kızı alıp evlerine gelmiş. Ne savcılığa şikayete gitmişler ne de darp raporu almışlar. İki ay sonra baba bir avukata gitmiş ve boşanma işlemini başlatmak istemiş. Ondan sonra karşı taraf görüşmeci göndermiş, katil koca ben hata ettim demiş. Bu görüşmeler şahit dedikleri kişiler aracılığıyla yaşanmış. İki yaşında bir çocukları da var. Pınar “Benim kocamla bir geçimsizliğim yoktu” diyerek geri dönmek istemiş.
Damat, babasıyla aynı apartmanda oturmayacağını söyleyerek Altınoluk’ta ev tutmuş. Pınar’ı almış. Babası Pınar’ın ağabeylerini evin yerini öğrenmeleri için göndermiş. İlk gün her şey normalken olay, ikinci günün gecesi yaşanmış.
Gece yarısı damat çocuğunu abisine bırakıp ortadan kaybolmuş. Damadın abisi de “Çocuklarını bırakıp gittiler” diye jandarmaya haber vermiş. Jandarma baba evine gelip Pınar’ı soruşturmuş. Abiler de Altınoluk’a gitmiş, kapıyı ev sahibine açtırmışlar ve genç kadını yatakta üzeri yorganla örtülmüş, uyuyor pozisyonunda öldürülmüş halde bulmuşlar.

Balıkesir'in ilçelerinden kadınlar geçtiğimiz hafta Pınar'ın ailesini ziyarete gitmişti

İlgili haberler
Nedir çektiğimiz 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indi...

Mahkeme, bir kadının giydiği taytı yine 'tahrik' kabul etti. Gelin, kadın cinayetlerini adeta teşvik...

Kadın cinayetinde yine bildik 'namus' savunması

Adana’nın Yüreğir ilçesinde iki kadın katledildi. Senem ve Zeliha, şiddete karşı birbirine tutunan i...

Pınar'ı 'namus' diyerek infaz ettiler

Balıkesir Altınoluk’ta geçtiğimiz hafta bir kadın cinayeti yaşandı. 22 yaşındaki Pınar kocası tarafı...