Kadın cinayetinde yine bildik 'namus' savunması
Adana’nın Yüreğir ilçesinde iki kadın katledildi. Senem ve Zeliha, şiddete karşı birbirine tutunan iki kadındı. Katiller ise o bildik 'namus' bahanesine sığındı. Bu davanın peşini bırakmayalım!

10 Nisan günü Adana’nın Yüreğir ilçesinde Süleyman Vahit Caddesi’ndeki boş bir arazide iki kadın öldürülmüştü. 29 yaşındaki Senem Barık ve 19 yaşındaki Zeliha Sevgilibaş evlerinden zorla götürülerek vahşice katledildi. Katiller ise Senem Barık’ın kaynı ve kocasının akrabaları çıktı. Katil Doğan Barık o bildik savunmayı yaptı ve 'namus bahanesini' kendisine kalkan yapmaya çalıştı. Zeliha’nın 2, Senem’in ise 3 çocuğu annesiz kaldı.

Zeliha ve Senem, şiddet dolu yaşamlarını birbirine tutunarak değiştirmeye çalışan iki arkadaş. Senem’in sistematik olarak şiddetine uğradığı eşi cezaevinde, akrabası olan Zeliha da eşinden gördüğü şiddet nedeniyle Senem’in yanına sığınmıştı. Senem çalışarak kendine ve çocuklarına bir yaşam kurmaya çalışıyordu, Senem'in çocuklarından biri de mendil satmak zorunda kalıyordu bu zorlu yaşamda. 

Cinayet tüm mahallenin gözleri önünde yaşandı. Kadınlar katledildi. Zeliha Sevgilibaş’ın ablası Emine Sevgilibaş ve annesi Gülcan Gül Senem ve Zeliha'nın hikayelerini paylaştılar Ekmek ve Gül'le... İkisi de bu davanın peşini bırakmamaya kararlı. Her kadın cinayetinden sonra erkeklerin "Namus için işledim" bahanesine sığındığını söyleyen kadınlar tüm kadınları bu davaya sahip çıkmaya çağırıyor.  



İlgili haberler
Sanıktan bildik savunma: 'Tecavüz yok, ilişki var'

Kızı tecavüze uğrayan Nurten'in dayanışma çağrısını yayımlamıştık daha önce sitemizde. Tecavüz davas...

Nedir çektiğimiz 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indi...

Mahkeme, bir kadının giydiği taytı yine 'tahrik' kabul etti. Gelin, kadın cinayetlerini adeta teşvik...

Tecavüz davasında 'olağanüstü' adaletsizlik

Gebze'de yeniden görülen tecavüz davasında sanık avukatından kadını suçlayan korkunç bir savunma gel...