Nevin Yıldırım için savcı yine müebbet hapis istedi
Kendisine sistematik tecavüz eden erkeği öldüren ve Yargıtay tarafından müebbet hapis cezası bozulan Nevin Yıldırım’ın yargılanmasına devam edildi. Savcı Nevin için yine müebbet hapis cezası istedi.

Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde 28 Ağustos 2012 tarihinde 3 yıldır kendisini tecavüz eden Nurettin Gider'i öldüren Nevin Yıldırım'ın Yalvaç'taki duruşması görüldü. Yerel mahkeme tarafından verilen müebbet hapis cezası 14 Eylül'de Yargıtay 1'inci Dairesi tarafından bozulan ve yeniden yargılanmasına karar verilen Nevin'in duruşmasına kadınlar da destek verdi. Karar duruşması 21 Mart’a ertelendi.

Nevin'in avukatlarının Nevin’in tecavüze uğradığının raporlanması için Adli Tıp Raporu alma talebi mahkemeyi uzatmak amacı taşıdığı gerekçesiyle reddedildi. Savcı, Yargıtay kararının bozulmasını talep etti. Mahkeme heyeti savcının talebini reddederek Yargıtayın bozma kararına uyulmasına karar verdi. Savcı önceki mütalaasını yineleyerek Nevin'in müebbet hapis cezası almasını istedi.

NEVİN’İN LEHİNE KARAR VERİLMESİ UMUDUMUZU KAYBETMEDİK
Duruşma çıkışında açıklama yapan kadınlar mahkeme heyetinin Nevin'in lehine karar vereceği umudunu kaybetmediklerini dile getirerek, Nevin'in meşru müdafaa hakkını kullandığını ve beraat etmesi gerektiğini söyledi. “Erkek adalet değil gerçek adalet için Nevin'in yanında olacağız. Kadın cinayetlerinde erkeklere bol keseden dağıtılan 'iyi hal' indiriminin Nevin'e de verilmesini umuyoruz” dedi.





İlgili haberler
Nevin Yıldırım neden sustu?

“Tanıklar konuştukça buruk bir tebessümle, çaresizce gülümsemeyle cevap verdi iddialara Nevin.” Yarg...

Dilek Mamalı davasında katile iyi hal indirimi

15 yıldır imam nikahıyla yaşadığı Dilek Mamalı’yı öldüren Mehmet Sabırlı, mahkemede ‘mağdur’ olduğun...

Nurcan Arslan davasında savcı müebbet istedi

Arkadaşlık teklifini reddettiği gerekçesiyle Abdullah Melih Barış tarafından öldürülen Nurcan Arslan...