Menteşe Kadın Platformu adalet nöbetinde| Pınar Gültekin davası bitmedi, yeni başlıyor
Menteşe Kadın Platformu, Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin için adalet nöbeti başlattı. Kadınlar her pazartesi Sınırsızlık Meydanı’nda oturma eylemi yapacak.

Menteşe Kadın Platformu, Pınar Gültekin davasında katil Cemal Metin Avcı’ya verilen “Haksız tahrik indirimi” kararına karşı Sınırsızlık Meydanı’nda Adalet Nöbetinde. 16 Temmuz’a kadar sürecek olan adalet nöbetinde bu hafta da kadınlar alandaydı. Basın açıklaması gerçekleştiren kadınlar ardından oturma eylemi gerçekleştirdi.

Menteşe Kadın Platformu adına açıklama yapan Dilek Bulut, “İki yıldan beri Menteşe Kadın Platformu bileşenleri ve Türkiye’deki pek çok kadın örgütü ile birlikte, 13 duruşma boyunca Pınar’ın Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde vahşice ve soğukkanlılıkla işlenmiş cinayetinin yargılanmasını değil, bir kadının yargılanmasını izledik. Pınar’ın hayatı, yaşamı, giydikleri, söyledikleri, gittiği yerler katilin haklı gösterilmesi için mahkeme salonunda ifşa edildi. Oysa her şey o kadar netti ki katil cinayeti tüm ayrıntıları ile itiraf etmişti. Pınar canavarca katledilmişti. Canavarca hislerle cinayet işlemek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını beklediğimiz katil Cemal Metin Avcı hiçbirimizin aklının ve vicdanın almadığı bir biçimde “haksız tahrik” indirimiyle 23 yıl ceza aldı. Bu dava kadın örgütleri açısından bitmemiştir. Tüm kadın katilleri ve onlara yardım edenler gereken cezayı alana kadar her bir kadın cinayeti davası bizim davamızdır. Katillerin ve hâkimlerin vicdanları rahat olsa da bu ülkedeki tüm kadınlar katillerin cezalandırılması için, cinayetler son buluncaya kadar yılmadan, susmadan isyan ve mücadele etmeye devam edecektir. Bu karar tıpkı İstanbul Sözleşmesi’nin feshi gibi kadın örgütleri açısından yok hükmündedir. Erkek adalet tarafından verilmiş bu kararı kabul etmiyoruz. Pınar Gültekin davası bitmedi. Yeni başlıyor. Pınar Gültekin ve tüm öldürülen kadınlar isyanımızdır! Gerekçeli kararı tanımıyoruz! Karar bir an önce bozulmalı katil Cemal Metin Avcı ve iş birlikçileri gereken cezayı almalıdır” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Sabina Spielrein, Lou Andreas Salome, Pınar Gültek...

Bir Orta Çağ cadısı gibi varilde yakılıyorsak bu bizi öldüren katilin gölgesi değil de bizim bizatih...

Pınar Gültekin davasında gerekçeli karar: Tehdit e...

Pınar Gültekin cinayeti davasında katile haksız tahrik indirimiyle verilen 23 yıl hapis cezasının ge...

Genç kadınlardan Pınar Gültekin davası kararına te...

Pınar Gültekin davasında katil Cemal Metin Avcı'ya haksız tahrik indirimi uygulanması ve diğer sanık...

Kadınlar Pınar Gültekin cinayeti kararına öfkeli:...

Kadınlar, Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’ya haksız tahrik indirimi verilmesi kararına te...

'Pınar Gültekin'e adalet' demek için dört bir yand...

Pınar Gültekin'i vahşice katleden Cemal Metin Avcı'ya haksız tahrik indirimi verilmesi ve diğer sanı...

Pınar Gültekin davası: Bir kadın cinayeti davasını...

İktidarın kadın düşmanı politikaları belirliyor yargı kararlarını, ağır cezalar kadına yönelik suçla...