Gelecek kaygısı oyun rengini belirleyecek: Bu seçim bir adım
14 Mayıs seçimine günler kaldı. Dersimli kadınlarla yaptığımız sohbetlerde öne çıkanlar geleceklerine yönelik kaygılar oldu. Kadınlar ‘Haklarımızı ve özgür olmayı istiyoruz’ diyor.

Seçimlere sayılı günler kala Dersimli kadınlarla konuştuk. Ekmek ve Gül’e konuşan kadınlar AKP iktidarının yarattığı ortamın güvensizlik duygusunu artırdığını, geleceğe yönelik kaygılandıklarını belirttiler.

‘KADINLAR OLARAK HAKLARIMIZI VE ÖZGÜR OLMAYI İSTİYORUZ’

Hayal Gölbaş oy verirken kul hakkı yemeyen birini öncelik olarak görüp oy vereceğini söyleyerek, “Ülkede adaletin olduğunu düşünmüyorum. Özgür yaşamıyoruz ve kendimizi özgürce ifade edemiyoruz” diyor. Gölbaş, yıllardır iş bulamadığını belirterek kadınlar açısından bu durumun zorluğuna değiniyor: “Kadınlara iş imkanları sağlanmalı. Bir yerde iş bulabilmek için illa bir torpilin olması gerekiyor. Erkekler her yerde çalışma imkanı bulurken biz kadınlar bunu yapamıyoruz. Sürekli devlet kurumlarına gidip geliyorum ama hiçbir imkan verilmiyor. Zengin olanlar iyice zenginleşirken diğer insanlar fakirleşti.”

Kadınlar olarak taleplerine değinen Gölbaş, “Biz kadınların haklarının olmasını ve özgür olmayı istiyoruz. Kadın ve erkeğin rolünün eşitlenmesini istiyoruz. Bizlerin bir duruşu var ve bunun ön planda olmasını istiyorum” diyor.

‘CUMHUR İTTİFAKININ KADIN POLİTİKALARINDAN ENDİŞELİYİM’

20 yıllık iktidarın gitmesini istediğini söyleyen Sezin Yıldırım,” Ülkeye çok fazla zarar verdiklerini düşünüyorum. Eğer bu iktidar tekrar seçilirse ben bir öğrenci olarak geleceğimi göremiyorum. Kılıçdaroğlu’nun iktidara gelmesini istiyorum ancak alevi ve Kürt kimliğinden dolayı ayrışmalar olacağını düşünüyorum” diye konuşuyor.

Cumhur İttifakı içerisinde olan partilerin özellikle kadın politikalarına karşı endişe duyduğunu aktaran Yıldırım, “HÜDA PAR’ın iktidarla ittifak içerisinde olmasından dolayı endişe duyuyorum. HÜDA PAR’ın 6284, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırma isteği LGBT’lerin haklarının ellerinden alınması gibi taleplerini doğru bulmuyorum “diye anlatıyor.

‘EKONOMİK KRİZ YÜZÜNDEN HİÇBİR ŞEY YAPAMIYORUZ’

Her şeyden önce iktidara karşı bir güven eksikliğimiz var diyen Arzu Gündüz, “Eğitimden sağlıktan ekonomiye kadar her şey güven ortamını yitirmiş durumda. Ekonomik kriz bariz bir şekilde kendini hissettiriyor hiçbir şey yapamaz hale geldik. Öncelikle bunların düzelmesi gerekiyor. Milletvekilliği seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakının partisi Yeşil Sol Partiyi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Selahattin Demirtaş’ın önerisi üzerine Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz. Şu an üç tane çok sakat zihniyete sahip ciddi anlamda ülkeye şeriat getirmek isteyen grupların iktidarla iş birliği içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu seçimde iktidar değişmezse ülkede bir din baskısı olacağını görüyorum. Bir kadın olarak bu zihniyetlere sessiz kalınması beni ürkütüyor” diyor.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
AKP seçim beyannamesinde kadınlar-1 | ‘Aile bütünl...

AKP'nin seçim beyannamesi kadınlara ne söylüyor? Beyannamede kadınlar ve kadın hakları nasıl yer alı...

Küçükçekmece’de seçim ve geçim sohbetleri: Kadınla...

14 Mayıs seçimleri için geri sayım başladı. İstanbul’un emekçi semtlerinden Küçükçekmece’de vatandaş...

Antep’te ilk kadın seçim bürosu açıldı: Ekmek ve ö...

Sevda Karaca: 'Eğer bugün okul öncesi eğitimde bu devlet, çocuklara bir öğün yemek karşılıyorsa kadı...

Seçimde geçim: 'Yokluğu düşünmekten yorgunuz'

Seçim yaklaşırken yoklukla, yoksullukla boğuşmak zorunda bırakılan kadınlar, kaygılı. Akşam sofrasın...