GÜNDEM
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinin çağrısıyla Mamak’ta bir araya gelen kadınlar yaptıkları 8 Mart yürüyüşünde yoksulluğa, şiddete ve savaşa karşı mücadele çağrısı yaptı.
Eğitim Sen Kadın Sekreteri Simge Yardım, kadın eğitim emekçilerinin esnek çalışma, güvencesizlik ve artan iş yükü altında ezildiğini belirtti, 8 Mart’ta mücadele çağrısı yaptı.
Nurtepe Güzeltepe Kız Kardeşlik Köprüsü Dayanışmasından kadınlar 8 Mart için gerçekleştirdikleri atölyenin son oturumunda 8 Mart günü taşıyacakları dövizleri ve marakasları birlikte hazırladı.
8 Mart’a giderken konuşan Eğitim-İş Genel Sekreteri Seher Ergin, yüksek enflasyon ve kamuda tasarruf politikalarının kadın eğitimcilerin yükünü artırdığını söyledi.
Uludağ Üniversitesinden kadınlar 8 Mart öncesi yaratıcı döviz ve deq kınası atölyelerinde bir araya gelerek hem yaşadıkları sorunları paylaştı hem de kadın dayanışmasının gücünü hissetti.
Emek Partisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için açıklama yaptı: 'İnsanca, eşit bir yaşam, güvenceli çalışma ve barış içinde bir dünya için mücadelemiz var.'
Dudullu OSB’de küçülme ve taşınma gerekçesiyle 50’den fazla işçi işten çıkarıldı. Tazminatların eksik ve taksitle ödenmesine karşı direnen Dardanel işçileri, baskı ve hak ihlallerini anlattı.
Direnişteki DIGEL ve Temel Conta işçileri 8 Mart etkinliğinde buluştu: 'Kadınların üzerindeki baskılara dur diyecek olan biziz'
Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube’nin Sincan Lale Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında kadınların güvencesiz ve düşük ücretli çalıştırılmasına dikkat çekildi, 8 Mart'a çağrı yapıldı.
Batıkent’in Ergazi Mahallesi’nde bir araya gelen Ekmek ve Gül okurları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Hükümet Kadın filmini birlikte izledi.
Sultangazi Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi öğrencileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında hazırladıkları pano ve sergi çalışmalarını tamamladı.
TEZ-KOOP-İŞ Samsun Şubesi üyesi işçi kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Samsun’da yürüyüş düzenledi.
Pınar Sevim’i katleden Rıdvan Bulunmaz’a mahkeme müebbet hapis cezası verdi. Avukatlar, kararın emsal olduğunu ve failin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması için takip edeceklerini bildirdi.
Dev Sağlık-İş ve SES üyesi kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Mersin Üniversitesi Hastanesi poliklinik kapısı önünde basın açıklaması yaptı.
Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey, Yeni Şafak gazetesinin haberinin failleri ve dosyadaki ihmalleri görmezden geldiğini, derneği ve avukatları hedef aldığını belirtti.
DİSK Kadın Komisyonu, 8 Mart kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.
İzmir Kadın Platformu, tüm İzmirli kadınları 8 Mart’ta yoksulluğa, savaşa ve şiddete karşı sokağa çağırdı.
TÜİK verileri, kadınların en çok en yakınındaki erkeklerden şiddet gördüğünü, esnek çalışmanın yaygın olduğunu ve yoksulluk ile sosyal dışlanma riskinin erkeklere göre daha fazla olduğunu gösterdi.
Emrah Deniz tarafından katledilen Semiha Deniz'in cenazesi bugün kaldırıldı. Semiha Deniz'in tabutunu kadınlar sırtlandı, cenaze sonrası kadınlar Semiha Deniz'in katledildiği sokağa yürüdü.
Elazığ Kadın platformu bileşenleri "İnsanca ve eşit bir yaşam ,güvenceli çalışma ,barış içinde bir dünya için mücadelemiz var" şiarıyla 8 Mart 'a hazırlanıyor.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN





































