5 aylık hamile Sezen’nin katili Anıl Yolum’un 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi
17 yaşındaki Sezen Ünlü’nün katili Anıl Yolum hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Sezen Ünlü, kendisine cinsel saldırıda bulunan Anıl Yolum’la dini nikahla evlendirilmişti.

İzmir’de cinsel saldırıda bulunduğu için dini nikahla evlendirilen 17 yaşındaki 5 aylık hamile Sezen Ünlü’nün katili 24 yaşındaki Anıl Yolum hakkında ‘Gebe olduğu bilinen kadını öldürme’ ve ‘Çocuğu kasten öldürmek’ suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istemiyle ilgili hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Cinayet 26 Mart’ta saat 23.00 sıralarında, Konak ilçesi Güney Mahallesi 1158 Sokak’ta meydana geldi. 5 aylık hamile Sezen Ünlü sokakta yürüdüğü sırada arkasından gelen, Anıl Yolum tarafından bıçaklandı. 16 kez bıçaklandığı belirlenen Ünlü, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bıçaklı saldırı sırasında hamile olan Ünlü’nün bebeğinin de öldüğü belirlendi.

Anıl Yolum polisteki ilk ifadesinde cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini belirtmişti.

DHA’nın haberine göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Ünlü’nün ölümüyle ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Savcılık tarafından hazırlanan ve İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Anıl Yolum için ‘Gebe olduğu bilinen kadını öldürme’ ve ‘Çocuğu kasten öldürmek’ suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi cezası istendi.

İddianamede Anıl Yolum’un verdiği, Sezen Ünlü’nün başka biriyle olduğuna dair ifade de yer aldı.

Sezen Ünlü’nün anneannesi Sezen’in ölümünden sonra verdiği röportajda, “Eğer karakola şikayet ettiğimizde tutuklansaydı, Sezen sağ olurdu. ‘Kızım vazgeç o kadar tecavüze uğrayan insanlar var, tutuklansın gitsin içeriye’ dedik. Yok ‘Bana laf gelmesin evleneyim ondan sonra’ dedi. Yaşı ufak olduğu için nikah yapmadılar. Babası da istemedi. Belki evlenir geri alırız diye” şeklinde konuşmuştu. Sezen Ünlü’nün anneannesi: Fail tutuklanmış olsaydı Sezen yaşıyor olacaktı.
‘TAHRİK İNDİRİMİ ALMAK İÇİN SEZEN’İN BAŞKA BİRİSİYLE OLDUĞUNU SÖYLÜYOR’

Ünlü ailesinin avukatı Barış Kalender ise “Kasten yaptığı belli. İşyerinden çıkarken bıçak alıyor, arkadaşı vasıtasıyla çağırtıyor ve hem kendi çocuğunu hem de Sezen’i öldürüyor. Kendi çocuğunu öldürmenin kahrı, vicdan azabı bence ona yeter. Savunmalarında tahrik indirimi almak için Sezen’in başka birisiyle birlikte olduğunu söylüyor ama dosya kapsamında Sezen’in aslında onun iddia ettiği şeyleri söylemediği çok açık” dedi.

CİNSEL SALDIRIYA UĞRAYINCA DİNİ NİKAHLA EVLENDİRİLMİŞTİ

Sezen Ünlü’nün cinsel saldırıya uğradıktan sonra dini nikahla evlendirildiği ortaya çıkmıştı. Sezen Ünlü’nün babası Serdar Ünlü, Anıl Yolum hakkında “Kızıma tecavüz etmişti. O nedenle dini nikahla evlendirmek zorunda kaldım. Olayı öğrendiğimde kızımı karşıma alıp, ‘Namus önemli değil, sen okulunu bitir’ dedim. Kızım ise, ‘Bu halde gezemem’ dedi ve o kişiyi eşi olarak benimsedi” ifadelerini kullanmıştı. Ünlü’nün daha önce de şiddete ve tehditlerine maruz kaldığını anlatan baba Ünlü, “Ben babama gideceğim. Sıkıldım artık’ demiş. Bunun üzerine Anıl Y., kızımı evden çıkartmamaya başlamış. Daha sonra da dövmüş. Haberim olunca gidip, kızımı aldım. Darp raporu alıp, şikayetçi olduk. Ona rağmen böyle bir şey gerçekleşti. Kızımı sürekli tehdit ediyormuş. Tüm bunların yazışmaları ve fotoğrafları bende mevcut” diye konuşmuştu. 


İlgili haberler
Sezen, Necla ve katledilen kadınlar için sağlık ör...

İzmir’de Sağlık Lisesi öğrencisi Sezen Ünlü ve Aydın’da sağlık emekçisi Necla Demirbaş’ın katledilme...

5 aylık hamile Sezen, Anıl Yolum isimli erkek tara...

17 yaşındaki 5 aylık hamile Sezen Ünlü, bebeğin babası Anıl Yolum tarafından 16 yerinden bıçaklanara...

17 yaşındaki Sezen Ünlü’nün cinsel saldırıya maruz...

İzmir’de Anıl Yolum tarafından öldürülen 17 yaşındaki Sezen Ünlü'nün babası Serdar Ünlü, kızının, ci...