Sezen Ünlü’nün anneannesi: Fail tutuklanmış olsaydı Sezen yaşıyor olacaktı
Devletin kadını ve çocuğu korumak yerine İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırdığını söyleyen Sezen Ünlü’nün anneannesi Remziye Orallı, fail ilk şikayette tutuklansaydı, Sezen’in yaşıyor olacağını vurguladı.

 İzmir Bornova’da 16 yaşındaki Sezen Ünlü, Anıl Yolum tarafından istismara maruz kaldıktan sonra fail ile evlenme zorunda bırakıldı ve 27 Mart’ta Anıl Yolum tarafından katledildi. Öldürüldüğünde 5 aylık hamile olan Sezen’in anneannesi Remziye Orallı failin istismardan, iki çocuğu katletmekten, uyuşturucu kullanımından, darptan yargılanmasını talep ediyor. Sezen’in istismara maruz bırakıldığına dair karakola götürdüklerinde işlem yapılmadığını belirten Orallı torununun toplum baskısı gerekçesiyle evlenmek zorunda kaldığını belirtti. Hamileyken Sezen’i şiddete maruz bırakan fail Anıl Yolum’un uzaklaştırılmak yerine tutuklanmış olsaydı torununun yaşıyor olacağını söyleyen Orallı kamuoyunun dava bitene kadar destek olmasını talep etti.

 İSTİSMAR İHBARINA ADLİ İŞLEM YAPILMADI

 Sezen’in 3 yaşındayken anne ve babasının ayrılmasından sonra babasına verildiğini belirten Orallı, Sezen’in sıklıkla yanında kaldığını ifade etti. Babasının işi nedeniyle sürekli il dışına çıktığını, bu nedenle halalarının Sezen’i büyüttüğünü söyleyen Orallı, “Büyüdü, okula başladı. Meslek lisesinde hemşirelik okuyordu. Nereden çıktıysa bir duyduk ki nişanlanacak. Ben ‘Oku ayaklarının üzerinde dur, babanın işi yok annenin yine öyle’ dedim. Bunlar için söz vermişti bana ama… Adam 25-26 yaşında. Kafede çalışıyordu. Kızı gördü kandırdı. Tecavüz etmiş. Ama haberim yok. Nişan olmadan önce duydum. Karakola gittik, şikayet ettik. Karakolda bir şey çıkmadı. Ne tutuklanma ne yargı ne soruşturma. Sadece babasının elinde raporlar var” şeklinde konuştu.


‘KARAKOLA ŞİKAYET ETTİĞİMİZDE TUTUKLANSAYDI SEZEN SAĞ OLURDU’

Sezen’in evlenme kararı alırken daha çocuk olduğunu vurgulayan Orallı, “Eğer karakola şikayet ettiğimizde tutuklansaydı, Sezen sağ olurdu. ‘Kızım vazgeç o kadar tecavüze uğrayan insanlar var, tutuklansın gitsin içeriye’ dedik. Yok ‘Bana laf gelmesin evleneyim ondan sonra’ dedi. Yaşı ufak olduğu için nikah yapmadılar. Babası da istemedi. Belki evlenir geri alırız diye” dedi.

 Basında Sezen’in annesi tarafından terk edildiği şeklindeki ifadeleri de hatırlatan Orallı, bu ifadelerin faili değil anneyi suçlamak adına ortaya atılan iddialar olduğunu dile getirdi. Orallı, “Annesi terk etmedi. Kız annesinin yanına geliyordu. Medeni insanlar gibi ayrıldılar. Kim yazıyorsa yalan söylüyor, çarpıtıyorlar. Anneyi kötülüyorlar. Dedesi 2007’de vefat etti. Benim yanıma da geliyordu. Sonra babası aldı götürdü. Lisedeyken gelip kalıyordu. En son Sezen’i istemeye geldiler, ben ‘Evden kov. Bu adam kötü birine benziyor’ dedim. ‘Seviyorum ben’ dedi ama sen çocuksun 16 yaşındasın nasıl nişan yaparsın? Utanıyormuş” ifadelerini kullandı.

‘TANIKLARI TEHDİT EDİYOR’

 Torununun evlendikten sonra hamile kaldığını ve 5 aylık hamileyken şiddete maruz kaldığı için babası tarafından karakola götürülüp uzaklaştırma kararı alındığını dile getiren Orallı, “Takip etmiş kızı. Gören varsa da görmedik diyorlar. O gece kızla konuşuyor, ‘İstemiyorum’ diyor. 16 Temmuz’da 17 yaşına girecekti. Karnındaki çocuğuyla iki çocuğu öldürdü. Onların mahalleden birini tehdit ediyormuş. Sezen’in gittiğini görmüş, ‘Görmedim’ deyip ifadesini değiştirsin diye. Biz torunumuza anlatamadık. Tehdit alıyormuş ‘Babaanneni, seni, babanı öldürürüz’ diye. Buraya geldiğinde telefon ediyordu, ben bırakmıyordum gitsin” diye konuştu.

Failin, daha önce de bir kız çocuğun fotoğraflarını çekerek tehdit ettiğini kaydeden Orallı, “Benim çocuğuma da aynısını yapmış. Uyurken resmini çekip sayfalara atıyormuş. Kız babasının evindeydi o zaman. Sosyal medyada paylaşmış. Arkadaşlarına atıp ‘Sezen beni aldatıyor’ diyormuş. Peki senin eline o foto nasıl geçti? Darp raporunda içeri alınsaydı, şimdi Sezen yaşıyor olurdu. Sadece uzaklaştırma vermişler” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

‘KATİL İKİ ÇOCUĞU ÖLDÜRMEKTEN, UYUŞTURUCUDAN YARGILANSIN’
Devletin kadını ve çocuğu koruma görevinin olmasına rağmen bunun yerine İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırdığını belirten Orallı şunları söyledi: “Benim torunum çocuk daha. 17 yaşına girmemişti. O Sözleşme’yi yerine getirsin. Kamuoyu bize destek olsun. Mahkeme sonuçlanana kadar yanımızda olsunlar. Bütün kadınları savunsunlar. Torunum öldürülmeseydi o da anne olacaktı.”
 Son olarak Orallı “Katil iki çocuğu öldürmekten, uyuşturucudan, tecavüzden yargılansın en yüksek cezayı alsın” dedi.

Haber ve fotoğraf: Jinnews

Ana fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
17 yaşındaki Sezen Ünlü’nün cinsel saldırıya maruz...

İzmir’de Anıl Yolum tarafından öldürülen 17 yaşındaki Sezen Ünlü'nün babası Serdar Ünlü, kızının, ci...

5 aylık hamile Sezen, Anıl Yolum isimli erkek tara...

17 yaşındaki 5 aylık hamile Sezen Ünlü, bebeğin babası Anıl Yolum tarafından 16 yerinden bıçaklanara...

Sezen, Necla ve katledilen kadınlar için sağlık ör...

İzmir’de Sağlık Lisesi öğrencisi Sezen Ünlü ve Aydın’da sağlık emekçisi Necla Demirbaş’ın katledilme...