Ortadoğulu kadınlar savaşa ve şiddete karşı nasıl mücadele ediyor?
Sivil Toplum, Haklar ve Medya Bağlamında Yeni Nesli Anlamak Sempozyumunda bir araya gelen Ortadoğulu kadınlar şiddete ve savaşa karşı mücadele deneyimlerini aktardı.

Ortadoğu’da gelişen savaş politikalarının doğurduğu şiddetten en fazla kadın ve çocuklar etkileniyor. Ülkelerindeki savaştan kaçarak başka ülkelerde mülteci konumunda yaşamak zorunda kalan kadın ve çocuklar şiddette en çok maruz bırakılan kesimlerin başında.

Uçan Süpürge Kadın iletişim ve Araştırma Derneğinin ev sahipliğini yaptığı, ‘Sivil Toplum, Haklar ve Medya Bağlamında Yeni Nesli Anlamak’ Sempozyumunda katılımcı olarak yer alan kadınlarla sohbet ettik. Ürdün Mizan İnsan Hakları Hukuk Bürosu Avukatlarından Eva Abu Hallaweh Ürdünlü kadınların hak mücadelelerini anlatırken, Ürdün Şiddete Karşı Kadınlar Derneği Başkanı Kholoud Khrais ise Suriye ve Irak’taki çatışmalı ortamdan kaçarak Ürdün’e sığınan mülteci kadınların hakları ile kadınların maruz kaldığı şiddet ve bu şiddete karşı verdikleri mücadeleyi anlattı. Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğinden Selen Doğan ise Ürdün deneyimlerini paylaştı.

Uçan Süpürge Kadın iletişim ve Araştırma Derneği'nin ev sahipliğini yaptığı, 'Sivil Toplum, Haklar ve Medya Bağlamında Yeni Nesli Anlamak' Sempozyumundan notlar da işte burada:
Ortadoğu'dan kadınlar mücadele deneyimlerini aktardı
İlgili haberler
IŞİD’in elinden kaçan Êzidî kadın: Birçok işkencey...

Bir yıl 10 gün boyunca IŞİD’in elinde esir kalan E.H.E. isimli Êzidî kadın, kendi imkanlarıyla IŞİD’...

IŞİD ile ‘Namus’ arasında…

IŞİD tarafından kaçırılan, tecavüz edilen, ağır travmalara maruz kalan kadınlar ailelerinin ‘namus l...

Ortadoğu'dan kadınlar mücadele deneyimlerini aktar...

Uçan Süpürge, Ürdün ve Tunus'tan gelen kadın örgütleri temsilcileriyle düzenlediği sempozyumda kadın...