İmam hatip müdürü, kadın öğretmene saldırdı
AKP’ye destek açıklaması yapan ve “cihat çağrısı” ile gündem olan Bülbülzade Vakfı’nın yöneticisi İbrahim Kutlu Özmantar’ın bir kadın öğretmene saldırdığı için yargılandığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP’ye destek açıklaması yapan ve “cihat çağrısı” ile gündem olan Bülbülzade Vakfı’nın yöneticisi İbrahim Kutlu Özmantar’ın bir kadın öğretmene saldırdığı için yargılandığı ortaya çıktı.

Birgün'den İsmail Arı'nın hazırladığı habere göre, 2022 yılında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İbrahim Kutlu Özmantar hakkında “Kasten yaralama” suçunu işlediği gerekçesiyle bir iddianame hazırlandı ve ardından da Gaziantep Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

İddianameye göre, 53 yaşındaki İbrahim Kutlu Özmantar, Mehmet Hayri Akınal Kız İmam Hatip Lisesi’nde okul müdürü olarak görev yaptığı 14 Haziran 2022 tarihinde, aynı okulda “Kuranı Kerim” öğretmeni olarak görev yaptığını ifade eden 43 yaşındaki H.Ö. isimli kadına saldırdı. H.Ö. ifadesinde, “Okul müdürü İbrahim Kutlu Özmantar ile rehberlik dosyası ile alakalı tartıştıklarını, Özmantar’ın dosyayı alarak kendisine fırlatıp başına vurduğunu” söyleyerek şikâyetçi oldu. Tanık beyanları, kamera görüntüleri ve doktor raporu da kadının ifadesini doğruladı.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Savcı, 17 Aralık 2022’de Özmantar hakkında “Makam odasında kendi altında çalışan H.Ö.’ye karşı silahtan sayılabilecek dosyayı fırlatarak kasten yaraladığı ve kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle yaralama suçunu işlediği” gerekçesiyle kamu davası açılmasını talep etti. Ardından savcının ceza talebiyle Özmantar hakkında dava açıldı.

Fotoğraf: MEB

İlgili haberler
Bursa'da İmam Hatip Müdürü 'Başını örtmeyen öğrenc...

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan Mahmut Celalettin Öktem İmam Hatip Ortaokulu’nda okul müdürü Er...

İktidarın ‘büyük başarısı’ imam hatiplerin artışın...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘büyük başarı’ olarak ifade ettiği imam hatiplerin artışının, emekçilerin y...

GÜNÜN RAKAMI: Eğitimde gidişat özelleşme ve imam h...

Rakamlar tabloyu gözler önüne seriyor; eğitimde özelleştirme ve imam hatipleştirme kat kat artarken...