Yıllardır süren şiddet ölümle sona erdi
Devlet Alime’yi de koruyamadı. Yıllardır eşinden şiddet gören Alime bir süre sığınmaevinde kaldıktan sonra tekrar kocasıyla yaşamak zorunda kaldı. Alime eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Eşinden sürekli şiddet gören, bir süre sığınmaevinde kalan, ancak son olarak eşiyle yaşamak zorunda kalan Alime Demirdağ, eşi tarafından katledildi. Balıkesir’den dönen Alime Demirdağ eşi tarafından otogardan alındı. Alime Demirdağ’ı eve götüren Kenan Demirdağ, genç kadını bıçaklayarak öldürdü.
Eşi Kenan Demirdağ tarafından dün bıçakla öldürülen 30 yaşındaki Alime Demirdağ’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Genç kadının cenazesi Sındırgı ilçesine gönderildi.
Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu önünde toplanan Demirdağ’ın çalışma arkadaşları, genç kadının bayram tatili nedeniyle gittiği memleketi Balıkesir’den dün geldiğini söyledi.
Demirdağ’ın iş arkadaşı Şahabettin Atalay, genç kadının işbaşı yapmak için tatilden döndüğünü söyleyerek şöyle konuştu: “Kocası onu otogardan aldı. Barışmak bahanesiyle eve götürdü ve katletti. Bir ay önce yine kavga etmiş ve kocasını bıçaklamıştı. Daha önceden sığınmaevinde de kalmıştı. Eşiyle telefonla ara sıra konuşuyordu. Bazen telefonlarına cevap vermiyordu” diye konuştu.

‘İŞKENCEDEN ŞİKAYETÇİYDİ’
Demirdağ’ın başka bir mesai arkadaşı Gıyasettin Tahtacı da “Eşiyle sürekli kavga ediyordu. İşyerinde durmadan ağlıyordu. Eşinin kendisini dövmesinden, işkence etmesinden şikayetçiydi” diye anlattı Alime’nin yaşadıklarını.
Genç kadının yakınlarına destek vermek amacıyla Adli Tıp Kurumu önüne gelen Demirdağ’ın işyerindeki şefi Hayri Bostancı, “İki gün önce ben zaten onu uyarmıştım. Eşiyle karşı karşıya gelmemesini söylemiştim. Bir ay önce aralarında bıçaklama olayı olmuştu. ‘O rahat durmaz, sana zarar verir’ diye uyarmıştım. Feci bir şekilde katledildi. Dün bir saat geç kalacağını söyledi. Daha sonra bu olay oldu. Bugün de izinli olarak kaydettik. İşyerindeki görev defterine vefat ettiğini yazamadık” şeklinde konuştu.
Alime’yi öldüren Kenan Demirdağ, çıkarıldığı Bakırköy Adalet Sarayında tutuklandı. 

İlgili haberler
Kadın cinayetlerinde değişen bir şeyler var

Yaşı, mesleği, eğitimi ne olursa olsun aynı şiddetin hedefi haline geliyor kadınlar. Gerekçeler gaze...

Bir kadın daha şiddetten kaçarken katledildi

Birgül de şiddeten kaçarken sokak ortasında öldürülen kadınlardan biri oldu. Vücudundaki çok sayıda...

Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...