Bir kadın daha şiddetten kaçarken katledildi
Birgül de şiddeten kaçarken sokak ortasında öldürülen kadınlardan biri oldu. Vücudundaki çok sayıda morluk onun sistemli bir şiddetin kurbanı olduğunu gözler önüne serdi.

Şişli'de Ali Çeçen sürekli şiddet uyguladığı eşi Birgül Çoban’ı sabaha karşı av tüfeği ile katletti. Birgül’ün cenazesinde ise yaşadığı şiddetin izleri görüldü.
Sabaha karşı yaşanan olayda Ali Çeçen, Birgül Çoban’ı hem sözlü hem fiziksel şiddete maruz bıraktı. Birgül ise şiddetten kurtulmak için evden kaçtı. Bu sırada Ali Çeçen, Birgül’ü sokakta katletti. Birgül’ün cenazesi morga kaldırılırken, Ali Çeçen’in teslim olduğu öğrenildi.

ŞİDDETİN İZLERİ
Cenazeyi gören yakınları Birgül’ün vücudunda çok sayıda morluğun olduğunu söyledi. Birgül uzun süredir şiddete maruz kalıyordu. Birgül’ün yakınları ve arkadaşları cenazesi için çağrı yaptı: 
Tokat Almus’lu Birgül Çoban’ın cenazesi bu akşam 19:00’da Kul Himmet Cemeviden (Sultanbeyli) memleketine uğurlanacak. Tüm kadınları erkek şiddetine karşı bir olmaya, Birgül’ün cenazesini birlikte taşımaya çağırıyoruz.

Kadınlar Birgül Çoban'ın öldürüldüğü yere karanfil bıraktı. Haberini buradan okuyabilirsiniz. 

İlgili haberler
Evet, sosyal ve kültürel iktidarınız sıkıntılı

Erdoğan’a tek adam olma gücü siyaseten sağlanmışken “hâlâ sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda s...

Vahşileşen şiddetin arkasında ne var, önüne nasıl...

Ülkede kadınlar için ölümün “olağan” biçimi neredeyse lüks. Giderek vahşileşirken bir yandan da sıra...

Aman kimseler duymasın!

Posta Gazetesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yalıtım sistemleri için belirlediği kuralları haber...