Yaşadığı istismarı doktora anlatmış
Arkadaşının dedesi tarafından istismara uğrayan ve istismar edenle duruşmada karşılaşma stresine dayanamayan Y. K. kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.

İzmir Bornova’da torununun arkadaşı 9 yaşındaki Y. K’yi istismar ettiği suçlamasıyla hakkında ‘Çocuğa cinsel istismarda bulunmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan tutuksuz sanık Tuncay Ç’nin yargılanmasına İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Davanın 5. duruşması yapılırken, küçük kızın adli tıp raporunu veren Psikiyatri Doktoru Ülkü Deniz tanık olarak dinlendi. Doktor Deniz, “Y. bana arkadaşının dedesinin onu odaya kilitleyip özel bölgelerini ellediğini anlattı” dedi.

İstismar olayından sonra Y. K. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavi görmüş ve Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Ülkü Deniz, Y. ile görüşmüştü. Tedavi sürecini anlatan doktor “Y. K’ye ben bakmıştım. Öldüğünü de bir doktor arkadaşımdan duydum. Vaka gelince, biz genelde çocukla birlikte anneyi de görüşme için içeri alırız. Anne çok kaygılıydı, şok geçirmiş gibiydi. Çocuğu komşusunun evine gönderdiği için pişmanlık duyuyordu. Mağdur hatırladığım kadarıyla durgundu, olayı anlatmak istemiyordu. Biz adli vaka raporu veren doktoruz, tedavi eden doktor değiliz. Raporda da çocukta ‘postravmatik stres bozukluğu’ olduğu teşhisi koymuşuz. Bu stres bozukluğu teşhisini koyduğuma göre çocuğun olay nedeniyle uykusuzluk, korku, kaygı, dışarı çıkmama, ağlama, başına bir şey gelme endişesi gibi duygulara kapıldığı görülmüştür. Benim hatırladığım kadarıyla mağdure bana aynı mahalledeki komşularının evine gittiğini, orada komşusunun çocuğu ile oynadıklarını, dedenin kapıyı kilitlediğini, kendisinin özel yerlerine dokunduğunu anlatmıştı. Aradan uzun süre geçtiği için bu kadarını hatırlıyorum” beyanında bulundu.
Y.’nin hastanedeki tedavisinde görev alan diğer doktorların da tanık olarak dinlenmesine, karar verilip duruşma ertelendi.

9 YAŞINDAKİ Y. K. STRESTEN KALP KRİZİ GEÇİREREK YAŞAMINI YİTİRDİ
Bornova’nın Kızılay mahallesinde geçen yılın 29 Temmuz akşamı ilkokul öğrencisi Y. K., arkadaşının dedesi Tuncay Ç’nin istismarına uğramıştı. Gözaltına alınan Tuncay Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık soruşturmasından sonra da Tuncay Ç. hakkında İzmir 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'çocuğa cinsel istismar'da bulunmaktan dava açıldı. Ancak yaşadığı travmanın ve büyük korkunun etkisinden kurtulamayan Y. K. davanın ilk duruşmasında istismarcısıyla karşılaşacağından dolayı yaşadığı yoğun stres nedeniyle davadan iki gün önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Tutuklu yargılanan Tuncay Ç. ise geçtiğimiz mart ayında serbest bırakıldı. Kızlarının ölümüne sebep olduğunu düşündükleri sanığın serbest kalmasına Y. K’nin ailesi tepki göstermişti.
İlgili haberler
Kalp krizi geçiren çocuğun anne babasına suç duyur...

57 yaşındaki Tuncay Ç.’nin istismarına maruz kalan ve duruşmada sanıkla karşılaşacak olmasının stres...

8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

800 çocuk istismarı dosyası Türkiye'nin özeti!

İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencileri, 800 çocuk istismarı dosyasını inceleyerek...