Selma Gürkan: Gerici ittifakın kadınlara vadedeceği bir yarın yok
Emek Partisi’nin Yeşil Sol Parti’den Ankara 1. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Selma Gürkan, "Bu gerici ittifakın bu ülkenin kadınlarına vereceği bir gelecek yok" dedi.

İçişleri Bakanı ve İstanbul 2. Bölge AKP milletvekili adayı Süleyman Soylu, geçtiğimiz gün kadın sivil toplum kuruluşu başkanlarının katıldığı kahvaltıda “kadın cinayetlerinin azaldığını” belirtti ve kadın politikaları ile övündü. Bakan Soylu bu toplantıya katılmadan önceki gün 2 kadın cinayeti yaşandı.

•    Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, Hatice Öğüt, eşinin babası Kamil Öğüt tarafından ateşli silah ile öldürüldü.

•    Tokat Turhal'da Ebru Güneş daha önce kendisini tehdit ettiği için cezaevine giren ayrıldığı Ahmet Göktaş tarafından uzaklaştırma kararına rağmen öldürüldü.

•    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde tek başına yaşayan Çilem Uram (24), evinde ölü bulundu.

Emek Partisi’nin Yeşil Sol Parti’den Ankara 1. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Selma Gürkan, Süleyman Soylu’nun en çok övündüğü konulardan birisinin kadın politikaları olduğuna dikkat çekerek 25 Nisan ve 26 Nisan’da yaşanan kadın cinayetlerini hatırlattı. Gürkan, iki gün içerisinde cinsel saldırı ve cinsel istismar suçlarından yargılanan sanıkların serbest bırakıldığını da hatırlattı:

  • İzmir'in Konak ilçesinde N.D.'ye cinsel saldırıda bulunmaktan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Soner A. ilk duruşmada tahliye edildi.
  • Zonguldak'ta 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddia edilen sanıklar Y.A. ile T.B’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Gürkan, “Süleyman Soylu’nun en çok övündüğü kadın politikalarına baktığımızda kadınlara yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin failleri Türk Ceza Kanunu’nda yazılan cezayı bile almadan serbest bırakılıyorlar. Bugün ayrıca 57 Hizbullah sanığının tahliye edildiği basına yansıdı.  Biz diyoruz ki bu gerici ittifakın bu ülkenin ne emekçilerine, ne işçilerine ne kadınlarına vereceği bir gelecek, vadedeceği bir yarın yoktur” dedi.

DIŞ BORÇ KİŞİ BAŞI 5 BİN 500 DOLARA DENK DÜŞÜYOR

“Süleyman Soylu AKP toplantısında AKP’lilere 20 yılda yaptıklarını anlatmalarını, heyecanlı bir çalışma yapmalarını istemiş. 20 yılda yaptıklarını anlatmalarına gerek yok, bunu zaten halk yaşıyor” diyen Gürkan, 20 yılda halkın bir soğana muhtaç edildiğini söyledi. 452 milyarlık dış borç her bir yurttaşa bölündüğünde kişi başı her bir yurttaşa 5 bin 500 dolar borç düştüğünü ekledi.

İlgili haberler
İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...

SELMA GÜRKAN: Kadınlara karşı her adım mücadeleyle...

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, kadınların taleplerinde ısrarcı olduğunu ve hükümeti...

Dünyada ‘Tarikatlar İttifakı’na bakış| Siyasal İsl...

HÜDA PAR'ın üye parçası olduğu siyasi uzantı bir yana, özellikle son yıllarda “politikamız” diye bah...