Diyarbakır merkezli operasyonda gözaltına alınan 2 gazeteci tutuklandı
Diyarbakır merkezli operasyonda gözaltına alınan gazetecilerden Beritan Canözer ve Mehmetşah Oruç hakkında tutuklama kararı verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Diyarbakır 3’üncü Sulh Ceza Hakimliğinin aralarında gazeteci, siyasetçi, sanatçı ve avukatların bulunduğu 216’sı hakkında gözaltı kararı verdiği ve bunlardan 128’inin gözaltına alındığı soruşturmada adliyeye sevkler başlandı. Gözaltına alınan gazeteciler Beritan Canözer, Abdurahman Gök ve Mehmetşah Oruç, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mehmetşah Oruç ve Beritan Canözer hakkında tutuklama kararı verildi.

Emniyette ifade vermeyi kabul etmeyen gazetecilerden Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmetşah Oruç ve Mikail Barut ile siyasetçi Hakim Kaya, Şahin Biçimli, 78’liler Derneğinden Abdulgani Alkan adliyeye sevk edildi. Gazeteciler Beritan Canözer, Abdurahman Gök ve Mehmetşah Oruç, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

4 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan avukatlar Gurbet Özbey Öner ile Jiyan Sametoğlu emzirme döneminde olan bebekleri nedeniyle gözaltına alınmalarının ardından dün savcılığa sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından, adli tedbir kontrolü talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Gurbet Özbey Öner, Jiyan Sametoğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tiyatro sanatçısı Şahperi Alphan Bayhan da savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Sanatçı Elvan Koçer ise adli kontrol tedbiri istemiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

JİNNEWS MUHABİRİ BERİTAN CANÖZER TUTUKLANDI

Gözaltına alınan gazeteciler Beritan Canözer, Abdurahman Gök ve Mehmetşah Oruç, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Mehmetşah Oruç ve Beritan Canözer hakkında tutuklama kararı verildi.

Haber-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Gazetecilere baskın: Susturamazsınız| Ekmek ve Gül

Gazetecilere dönük baskıları ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformunun başlattığı ‘Kadın Gazetec...

Jinnews ve MA muhabirleri gözaltına alındı, bir ga...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, MA ve JINNEWS muhabirleri, evleri...

Zemo Ağgöz: Başımı eğmiyorum diye 5 defa çekim yap...

Gözaltına alınan gazeteci Zemo Ağgöz, polislerin başını eğemedikleri için 5 defa çekim yaptıklarını,...