Mücadeleyi ilerletme olanağı
Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan çıkan sonucun hak eşitliği için ve şiddete karşı mücadeleyi güçlendiren bir sonuç olduğunu düşünüyor.

Referandum sonuçlarını kadınlar açısından değerlendiren Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, toplumun diğer kesimlerinin yanı sıra kadınların bu düzenlemeye, baskı düzenine ve hayatı üzerinde iktidarların tasarruf sahibi olmasına hayır dediğini vurguluyor. Gürkan, sonuçları kadınların hak eşitliği mücadelesini ve her türlü şiddete karşı mücadeleyi ilerletmenin olanağı olarak değerlendiriyor.

Meşru olmayan anayasa referandumunda seçimler şaibelerle sona erdi. İktidarın, paranın ve zorun gücüyle ve çok düşük oranda bir farkla aldığı seçim oldu. Özellikle hayır’ın öne çıktığı illere baktığımızda, sanayi kentleri, dolayısıyla işçilerin, emekçilerin bu düzenlemeye hayır dediğini görüyoruz.
Kürt illerinden gelen sonuçlar Kürt halkının da yıkıma ve bu düzenlemeye hayır dediğini göstermektedir.
Yine bu illerin dikkat çeken bir başka yanı ise kadın istihdamının ve sosyal hayata katılımının daha fazla olduğu iller ve kadınlar da bu düzenlemeye, baskı düzenine ve hayatı üzerinde iktidarların tasarruf sahibi olmasına hayır dediği sonucunu çıkarabiliriz. Kadınlar bugüne kadar biriktirdiği ortak mücadele deneyimini, yüzde 48.4’ün gücü ve meşruiyetiyle birleştirerek hak eşitliği mücadelesini, her türlü şiddete karşı mücadeleyi ilerletmenin olanağı olarak değerlendirecektir.

İlgili haberler
Önümüzde 2 acil sonuç var

Avukat Hülya Gülbahar referandum sonuçlarını kadınlar açısından değerlendirdi: Nafakadan soyadı hakk...

Bize 'özgürlük' vaad edenlere soruyorum. Bu mudur...

"Referandum boyunca bize özgürlük vaat edenler acaba nasıl bir özgürlüğü kast ediyor? Size kendi iş...

'Hedefimiz demokratik ve cinsiyetçilikten arındırı...

Filiz Kerestecioğlu, referandum sonuçlarını "Türkiye evet demedi" sözleriyle değerlendirdi: Kerestec...