'Hayır'larımızla daha güçlü alanlarda olacağız
Ankara'da birçok kesimden kadının bir araya geldiği Hayır Kadınlar Var'dan Yurdagül Çabat "Evet de çıksa hayır da çıksa sözümüzü söyleyeceğiz, alanlarda olacağız" dediklerini belirtiyor.

Hayır Kadınlar Var Ankara’da referandum öncesi kadın örgütlerinin, kitle örgütlerinin, siyasi partilerin, bağımsız kadınların bir araya geldiği bir oluşum. Eylem ve etkinliklerle onlar da Ankara’da ‘Kadınların Hayırı’nı yükselttiler. Hayır Kadınlar Var’dan Yurdagül Çabat referandum sonucuna dair yaptığı değerlendirmede “Referandum öncesinde yaptığımız son eylemde sözümüzü ortaya koymuştuk. Referandum sonrasında da biz yine ‘hayır’larımızla alanlarda olacağız” diyor. Eylem ve etkinliklerini devam ettireceklerini söylüyor Çabat. “Kadınlar açısından ‘hayır’ ciddi bir geri adım attırmak ve önemli bir kazanım olacaktı” yorumunda bulunan Çabat, “Ancak kadınların sorunları bitmiyor. Çalışma yaşamına dair, KHK’lerle işten atılma, devlet memurlarının iş güvencesinin tehlikeye girmesi, özellikle kamu emekçileri açısından önemli olan 657 Sayılı Kanun’un değiştirilmesi gibi bir süreç başlayacak. Kıdem tazminatının kaldırılması gibi, kadına yönelik şiddet ve uygulanan politikalar devam edecek. 15 yıllık iktidarları da, süreçte yapılanlar da bize bunu gösterdi. Biz yine daha güçlü bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü bu süreçte ciddi bir kadın kitlesiyle bir araya geldik.” 

HER ŞEYE RAĞMEN BİRLİKTELİK KAZANDI
Çabat, Ankara’da ilk kampanya başladıklarında 60’a yakın kadın örgütü, siyasi partiler, dernekler bir araya geldiklerini anlatıyor. “Bağımsız kadınlar da vardı. Dün yan yana gelemediğimiz kadınlarla bugün daha çok, daha ileriden bir birliktelikle mücadelemizi sürdüreceğiz. Şunu da belirtmek isterim ki; OHAL koşullarına, eşitsiz koşullara, muhalefete baskılara rağmen, iktidarın bütün devlet olanaklarını kullandığımız da eklediğimizde yüzde 1’lik bir fark çıkmıştır. Bu da ‘hayır’ın, her şeye rağmen birlikteliğin kazandığı anlamına geliyor. Dün bir araya gelemeyen insanlar, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler somut taleplerle buluşmuştur. Geleceğe dair talepleri olan ve ciddi sıkıntıları olan kesimlerin bugün bir araya gelme olanakları çok daha yüksektir. Mücadelenin çok daha ilerleyeceğini, kadınlar olarak da büyüyeceğini biz de görüyoruz. Buradan yolumuza devam edeceğiz. 

Ankaralı kadınlar 13 Nisan'da 13 ilde kadınların ortak bir eylem olarak düzenledikleri "Kadınlar Hayır Diyor" eyleminde yağmura rağmen sözlerini söylemişlerdi.

İlgili haberler
Yan yana yürüyerek iyi bir mücadele verdik

TKDF Başkanı Canan Güllü: "Sorunları tartışabildiğimiz ama aynı zamanda tek payda altında buluşarak...

Önümüzde 2 acil sonuç var

Avukat Hülya Gülbahar referandum sonuçlarını kadınlar açısından değerlendirdi: Nafakadan soyadı hakk...

Mücadeleyi ilerletme olanağı

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan çıkan sonucun hak eşitliği için ve şiddete karşı mücadeleyi...