Bize 'özgürlük' vaad edenlere soruyorum. Bu mudur özgürlük?
"Referandum boyunca bize özgürlük vaat edenler acaba nasıl bir özgürlüğü kast ediyor? Size kendi iş yerimde biz kadınların özgürlük ortamını anlatmak istiyorum..."

Herkese merhaba,
Ben 25 yaşında işçi bir kadınım. Hepimizin umutla beklediği referandum sona erdi. Bu iki aylık sürede işyerimde ‘hayır’ diyen ama umudu olmayan arkadaşlarıma umut vermeye çalıştım, fakat bu sonuçlar beni hem kaygılandırıyor hem de düşündürüyor. 15 Temmuz darbe girişimi, Hollanda olayı, son dönemde televizyonda yayınlanan diziler, programlar, devletin seferber ettiği bütün imkanlara rağmen hâlâ sandıktan hayır çıkacağını düşünüyordum. Sandığa giden insanların ne kadar özgürce karar verdiği de tartışma konusu ama biz kendi imkanlarımızla bu kadarını yapabiliyorsak demek ki engellemeler olmasaydı o sandıktan hayır çıkacaktı. Dün sonuçlar açıklandığı andan itibaren; bundan sonra karşılaşacağımız olumsuzlukları düşünmeye başladım. Referandum boyunca bize özgürlük vaat edenler acaba nasıl bir özgürlüğü kast ediyor?
Size kendi işyerimde biz kadınların özgürlük ortamını anlatmak istiyorum. Kadın işçilerin sayıca çok olduğu, gücümüzü aşacak işleri bile yapmak zorunda olduğumuz bi işyerinde çalışıyorum ve bundan sonra çalışma hayatımın nasıl değişeceğini düşünüyorum. İşyerinde tuvalete giderken bile haber vermek zorundayız. Bu mudur özgürlük? Kadınların özel günlerinde bile revire gidecek kadar kötüleşmişsek; ya neden revire gitmek zorunda olduğumuzu açıklamak zorundayız ya da o ağrı sızı içerisinde çalışmak zorundayız. Gece geç saatte işten çıkıp eve giderken hepimizin aklına kötü ihtimaller geliyor. Biz kadınlar işten çıkıp eve giderken bile özgür değilsek, hangi özgürlükten bahsediliyor? Sendikalı olmamıza rağmen hiçbir iş güvencemiz yok, bu mudur özgürlük?
Dün sonuçlar açıklandığında herkes çok umutsuz ve büyük bir yenilgi almış gibiydi, kadınlar çocukları için geleceği için tedirginliğini ifade ediyordu. Bense pes etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Bundan sonra karşılaştığımız sorunlar daha da artacak ama biz birlik olursak bunu değiştirebiliriz.
Hepinize umut dolu yarınlar diliyorum.

Ekmek ve Gül sitesi sizden gelecek her türlü mektup, izlenim, haber, fotoğraf ve videoya açık. Yayınlanmasını istediklerinizi [email protected] adresine gönderebilir, Facebook ve Twitter hesaplarımızda paylaşabilirsiniz. 0533 209 01 78 numaralı whatsapp hesabından bize ulaşabilirsiniz.

İlgili haberler
Kadınları ne bekliyor?

Referandum boyunca kadınların sözlerini, taleplerini yayımlamaya, sizlerle paylaşmaya çalıştık. Şimd...

Yan yana yürüyerek iyi bir mücadele verdik

TKDF Başkanı Canan Güllü: "Sorunları tartışabildiğimiz ama aynı zamanda tek payda altında buluşarak...

Önümüzde 2 acil sonuç var

Avukat Hülya Gülbahar referandum sonuçlarını kadınlar açısından değerlendirdi: Nafakadan soyadı hakk...