Mamak’ta yüzlerce kişi istismara karşı sokaktaydı
Ankara Mamak’ta bir kafede 14 yaşındaki kız çocuğuna zorla uyuşturucu verilmesi ve çocuğun istismara uğraması mahalleliler tarafından protesto edildi.

Mamak General Zeki Doğan Mahallesi’nde yaşayan ve 2 Şubat günü akşam saatlerinde babasının yanına gitmek için evinden çıkan 14 yaşındaki M, o gün eve gelmedi. Ertesi sabah annesi N.D’nin çalıştığı yere gelen M, alıkonulduğunu, zorla uyuşturucu verilip istismara uğradığını, alıkoyan kişilerin silahlı olduğunu anlattı. Çocuğu istismar eden S. A.’ya yardım eden İ. D. olayın ertesi günü tutuklanırken S.A. kadınların çabalarıyla birkaç gün önce yakalandı. Polisin de savcılığın da ilgisiz kaldığı olaya mahalleliler ise tepki gösterdi.

Mamak’ta 14 yaşındaki M, alıkonuldu, zorla uyuşturucu verilip, istismara uğradı. Şikayette bulunan anne savcının ise “Kızını yurda yerleştirelim, kızın yolluymuş” dediğini iddia etti. M. Ekmek ve Gül'e yazdığı mektupla yaşadıklarını anlattı.

Kızkardeşim Kadın Dayanışma Derneği, Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği ve mahalleli kadınların çağrısıyla önceki akşam kafe önünde bir eylem gerçekleştirildi. Kafenin önünde toplanan kitle “Sessiz kalma suça ortak olma”, “Susmuyoruz, kokrmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganlarıyla Tuzluçayır Meydan’a yürüdü.

SORUMLU OLAN HERKES HESAP VERENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
Basın açıklamasını okuyan Dilara Doğanbaş kafenin adının daha önce birçok kez uyuşturucu kullanımıyla gündeme geldiğini söyleyerek “Şimdiye kadar hiçbir işlem yapılmaması, çocuğun ifade verirken yaşadığı olaydan sorumlu tutulması ve S. A.’nın bir hafta boyunca ‘bulunamamasının’ tesadüf olmadığını biliyoruz. Mamak’ta yaşayan insanların birçoğunun, mahallelerinde uyuşturucu satıldığına dair bilgisi var. Ancak emniyet hiçbir işlem yapmıyor. istismarı gerçekleştirenlerin “Bir kereden bir şey olmaz” diyenler tarafından besleniyor” dedi. Açıklama şu şekilde devam etti:

Bir tarafta bunlar yaşanırken, kadınlar cephesinde ise her geçen gün daha da güçlenen dayanışmamız sayesinde tacizcilerden, tecavüzcülerden ve istismarcılardan hesap soruyoruz. #BirKişiDahaEksilmeyeceğiz diyerek ortaya koyduğumuz irademiz, polisin bir hafta boyunca bulamadığı istismarcıyı 24 saat geçmeden buluyor.
Artık yaşadığımız şiddeti kol kırılır yen içinde kalır diyerek saklamıyoruz. Biliyoruz ki yaşadığımız şiddetten de tacizden de biz sorumlu değiliz. Kadın ile erkeği eşit görmeyen zihniyetin her istediğini yapabileceğini sandığı yerde sesimizi daha gür bir sesle yükseltiyoruz: Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz.
S. A. dayanışmamızla bulundu, ancak henüz hakkında hiçbir işlem yapılmayan ve bu cinsel istismarın yaşanmasına sebep olan, yaşanırken göz yuman, sorumluların peşine düşmeyen, ortalıkta dolaşmasına müsaade eden ve çocuğu yaşadığı istismardan sorumlu tutmaya çalışan herkesten hesap sorana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.
Bedenimiz ve hayatlarımıza yönelik her türlü saldırıya karşı, en başta kendi bedenimizi ve hayatımızı ve de dayanışmayla tüm kadınların hayatını savunmaya, kadınların tüm memlekette hayatı yeniden kadın mücadelesinin ilkeleriyle kurmak için kadın savunmasına çağırıyoruz!

İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

Ülke çocuklar için cehenneme döndü, hükümet çocuk...

“Artık yeter” demeyecek misin? Her gün bir yerden çocuk istismarı haberleri gelsin istemiyorsan, çoc...

Çocuk istismarını aklayanlara karşı hastane önünde...

EMEP, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde çocuk istismarı, erken yaşta evlil...