İzmir Meslek Fabrikasında işsiz kalan 28 öğretmen daimi iş istiyor
İzmir Meslek Fabrikasında çalışan ve taşeron şirketin sözleşmesinin dolması üzerine işsiz kalan 28 öğretmen eylem yaparak daimi iş taleplerini duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikasında çalışan ve taşeron şirketin sözleşmesinin dolması üzerine işsiz kalan 28 öğretmen eylem yaparak daimi iş taleplerini duyurdu. 

Taşeron şirkette değil belediye bünyesinde çalışmak isteyen Meslek Fabrikasında çalışan 28 öğretmen Halkapınar'daki Meslek Fabrikası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Tuğçe Cihan okudu.

Cihan, "Bizler Meslek Fabrikası Müdürlüğünde taşeron aracılığıyla çalışan emekçileriz. Salgın hastalığın başlamasıyla eğitimlere ara verildi. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir halkına ücretsiz maske üretimi kararı ile bizler burada gönüllü çalışmayı üstlendik. Bu süreçte kimseler evinden çıkmazken biz 28 eğitmen Bayraklı kurs merkezinde maske üretimine başladık" diyerek sözlerine başladı.

‘İSTİHDAM EDİLENE KADAR KARARLIYIZ’

Mart 2020’de iş ihale sözleşmesinin bitimiyle 28 Aralık 2020'de işlerine son verildiğini söyleyen Cihan, "Bizler işsizlik kaygısıyla bugünden itibaren oturma eylemi kararı aldık. Bu kararımız talebimiz olan taşerona son, belediyenin herhangi bir şirketinde daimi istihdam edilene kadar devam edecektir. Sayın başkanım sesimizi artık duyun. Daimi iş istiyoruz. Haklarımız için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

‘GELECEK KAYGISI GÜTMEK İSTEMİYORUZ’

Açıklama sonrası gazetemize konuşan Ayşe Akgün, "27 Mart’tan beri çalışıyorum maske dikiminde. Tek istediğimiz başkanımız sesimizi duysun bize cevap versin. Sürekli bir iş istiyoruz" dedi.

Sibel Çağlar ise, "5 yıldır bu meslekte çalışıyorum. Pandemide itibaren maske dikimi sayımı ve kesimine geçtim. Artık işsiz kalmak istemiyoruz, gelecek kaygısı gütmek istemiyoruz" diye konuştu.

‘EMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ’

Emel Akkaya da emeklerinin karşılığını almak istediklerini söyleyerek, "Başkanımızın sesimizi duyacağına inanıyorum. Bu yola baş koyduk sonucunun iyi olacağına inanıyorum" dedi.

Tülin Şaşman ise "Biz de buraya kadar gelsin istemezdik olayların ama bizim tek isteğimiz gelecek kaygısı gütmeden iş olsun. Emeğinizin peşindeyiz" derken Ayşe Atan da Tunç Soyer'e seslenerek "Bizi bu süreçte bizi aşsız, işsiz bırakmayacağınıza inanıyoruz. Sevgili başkan İzmir için çok önemisiniz bizi bu konuda yalnız bırakmayacağınıza inanıyoruz" diye konuştu..

‘EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALMAK İSTİYORUZ’

Özlem Karakiya, "Öncesinde eğitim faaliyetlerinde, sonrasında maske faaliyetlerinde bulunuyorum. Arkadaşlarım gibi emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. Belli sürelerde çalışıp sonrasında işsizlikten dolayı mağdur olmak istemiyoruz. Uzun zamandır da bunun gerçekleşmesini bekliyoruz. Çoğumuz kadın ve kadın istihdamına vurgu yapan bunu önemseyen bir belediyeye sahibiz. Bunun da dönüşünü kendimiz adına da görmek istiyoruz" diye konuştu.

İlgili haberler
Typ’liler sürekli ve güvenceli iş istiyor

Toplum Yararına Programlarda çalıştırılan ve yarısından fazlasını kadınların oluşturduğu yüzbinlerce...

Hastane biz taşeron işçilere maske ve dezenfektan...

Biz hastanede çalışan taşeron işçiler savunmasız ve tedbirsiz çalışıyoruz. Kronik hasta olmama rağme...

Çalışması da ayrılması da ayrı dert: Ah bu taşeron...

Hastanede taşeron işçi olarak çalışan Sevda, çalıştığı süre boyunca kadro ve sendika mücadelesi verd...