Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Fatma’yı şiddete ve tacize maruz bırakan sanık yine tutuklanmadı
Şiddete ve tacize maruz kalan Fatma’nın ikinci duruşmasında sanık Alp Kopuz’un tutuklanma talebi yine reddedildi.

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Fatma A.’yı aylarca evinde alıkoyan, şiddete ve tacize maruz bırakan Alp Kopuz’un tehditten yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Tanıkların dinlendiği duruşmada Kopuz’un tutuklu yargılanma talebini reddeden mahkeme, davayı 11 Kasım’a ertelendi.

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Fatma A.’nın aylarca alıkonularak uğradığı şiddet ve taciz sonrası adalet mücadelesinde ikinci duruşma Hatay’da görüldü.

SANIK AVUKATLARINDAN ‘PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYOR MUSUN’ SORUSU

Duruşmada sanık Kopuz’un avukatları tarafından Fatma’ya psikolojik tedavi görüp görmediği, ilaç kullanıp kullanmadığıyla ilgili sorular soruldu. Avukatlar sanığın yurt dışı ve bulunduğu kentten çıkış yasağının kaldırılmasını talep ederek, bu durumun Kopuz’un özgürlüğünü kısıtladığını söyledi. Ayrıca sanık avukatlarınca duruşmanın bundan sonraki sürecinin Ankara’da devam etmesi talep edildi. Mahkeme heyeti sanık avukatlarının talebini reddetti. Fatma’nın avukatlarının sanık Kopuz’un tutuklanması yönündeki talebi de mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Bir sonraki duruşma 11 Kasım’a tarihine ertelendi.

DAVANIN KOLAY OLMAYACAĞINI BİLİYORDUM

Duruşma sonrası Fatma Ekmek ve Gül’e şöyle konuştu: “Davanın Ankara’da devam etmesini istemelerinin nedeni nüfuzlu bir aile olmaları. Sonuçta orada yürütülecek bir dava söz konusu olursa tüm güçlerini bu davanın lehlerinde sonuçlanması için harcayacaklarına eminim. Biz bu davayı açtığımızdan beri bu işin kolay olmayacağını biliyorduk. Ama davaya gittiğimde yanımdaki avukatlarımdan, destek olmaya gelen okul arkadaşlarımdan, kadın örgütlerinden anlıyorum ki bu davada yalnız değilim. Alp Kopuz ve bu yaşananlara göz yuman herkes gerekli cezayı alana kadar bizim mücadelemiz devam edecek.’’

Fotoğraf: Burcu Yıldırım/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Şiddet, taciz ve tehdide maruz kalan Fatma’nın ilk...

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Fatma A.’yı aylarca evinde alıkoyan, şiddet, tacize maruz bırakan A...

Şiddete maruz kalan Fatma: Hak arayışımda yanımda...

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Fatma’nın aylarca alıkonularak uğradığı şiddet ve taciz sonrası ada...

Fatma'nın sesi olmaya çalışırken, devlet eliyle şi...

Fatma’nın kendi durumunu anlattığı birçok yazı yazıldı. Ben bu yazıyı Fatma ile birlikte hareket ede...

Hacettepeli kadınlardan #FatmayaSesOl çağrısı

Fatma A.’nın yaşadıklarını kamuoyuyla paylaşan HÜKÇAT, üniversite Rektörlüğü ile Taciz Önleme Birimi...