Hacettepeli kadınlardan #FatmayaSesOl çağrısı
Fatma A.’nın yaşadıklarını kamuoyuyla paylaşan HÜKÇAT, üniversite Rektörlüğü ile Taciz Önleme Birimine dilekçe yazıldığını ve hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Fatma A.'nın AKP'li üst düzey bir bürokratın oğlu tarafından sistematik şiddete uğradığını duyurmasının ardından Hacettepe Üniversitesi öğrencisi kadınlar harekete geçti. Hacettepe Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu (HÜKÇAT), Fatma A. için sosyal medyada #FatmayaSesOl ve #FatmanınYanındayız hashtagleriyle kampanya başlattı. Kampanyaya Hacettepe Üniversitesi'nden birçok topluluk ve öğrencinin yanı sıra farklı üniversitelerden ve kadın örgütlerinden de destek geldi.  

‘SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ’

"Yaşadıklarımın hesabının verilmesini istiyor, sesimi duyurmak istiyorum" diyen Fatma A.'nın yaşadıklarını kamuoyuyla paylaşan HÜKÇAT, üniversite Rektörlüğü ile Taciz Önleme Birimine dilekçe yazıldığını ve hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. HÜKÇAT tarafından yapılan açıklamada, "Biz de okulumuzun somut bir adım atması için sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz" denildi.


İlgili haberler
Hacettepe taciz olduğu kanaatine vardı, mahkeme 'i...

Hacettepe Üniversitesi Spor Salonunda bir öğrenciye tacizde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan spor s...

F.A: Artık yeter, öldürülmek istemiyorum ve onlard...

Ayrılmak istediği erkeğin şiddetine uğrayan üniversite öğrencisi kadın: O bana sürekli güçsüz hisset...

Dardanel’in çalışma kampından İstanbul Sözleşmesi’...

Eşitlik, 8 Mart reklamlarında kadına değer verdiğini söyleyip, ilk fırsatta kadınları çalışma kampla...