Eğitimci kadınlar kahvaltıda buluştu
Eğitim Sen üyesi kadınlar kahvaltı etkinliğinde buluştular. Kadınlar hem birlikte keyifli zaman geçirdi hem de son dönem kadınların haklarına yönelik saldırılara karşı neler yapacaklarını konuştu.

Eğitim Sen Ankara 3 No’lu Şube tarafından düzenlenen kahvaltı etkinliğine kadınların ilgisi yoğun oldu. Kadınlar hem birlikte keyifli zaman geçirdi hem de son dönem kadınların aleyhine yaşanan düzenlemeleri konuşarak birlikte neler yapabileceğini konuştu.

Buluşmaya Eğitim Sen MYK üyesi Kadın Sekreteri Derya Yulcu da katıldı.Yulcu burada yaptığı konuşmada, son süreçte kadınların aleyhine geçen yasal düzenlemelere karşı kadınların alanlarda olduğunu ve kadınların asla yılmayacağını belirterek birlikte olmanın önemli olduğunu ifade etti.

Eğitim Sen Ankara 3 No’lu Şube Kadın Sekreteri Songül Keşkek ise, müftülere nikah yetkisi veren ve geçtiğimiz hafta yasalaşan tasarının kadınların haklarına bir saldırı olduğunu söyleyerek, saldırıların şimdi de boşanmada “arabuluculuk” getiren düzenlemeyle devam ettiğine dikkat çekti.



Etkinlikte ayrıca kadına yönelik şiddet ile ilgili yapılan drama etkinliğinde kadınlar, bu konudaki sorunları tartışarak; şiddetle mücadele konusunda neler yapılabileceğini konuştu. Kahvaltı etkinliği Açık Hava Köy Müzesinin (Altınköy) gezilmesi ve kadınların hep birlikte köy meydanında içtiği kahveden sonra 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Gününde şiddete karşı bir arada olmanın önemi vurgulanarak sonlandı.


İlgili haberler
5 Maddede Müftülere Nikâh yetkisine neden ‘hayır’...

Meclis’e sunulan Nüfus Hizmetleri Kanun Tasarısı kadınların medeni haklarının tırpanlanmasının önünü...

Kadınların kazanımı olan laik, bilimsel eğitim yok...

Mersin Kadın Platformu uyum haftası başlayan eğitim-öğretim müfredatına dair açıklama yaptı. Kadınla...

Müftü nikahıyla evlendirecek, arabulucuyla boşanma...

Müftülere resmi nikah yetkisi verilmesinin ardından AKP’nin yeni hamlesi “boşanmaların artık mahkeme...