Şebnem Yurtman unutulmadı
Hacettepe Üniversitesinde yeni eğitim-öğretim yılının açılışında 10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitiren Şebnem Yurtman kadın mücadelesiyle anıldı.

Eğitim Sen 5 No'lu Üniversiteler Şubesi, yeni eğitim-öğretim yılını tüm üniversitelerden üye ve bileşenlerinin bir araya geldiği etkinlikle açtı.

Mülkiyeliler Birliği'nde yapılan etkinlikte, üniversitedeki kadın mücadelesinden bahsedilirken Şebnem Yurtman hatırlatılarak kadın mücadelesine verdiği katkılardan bahsedildi.

Hacettepe Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Çağla Karabağ Sarı, Beytepe Kampüsündeki kadın mücadelesinden bahsederken aynı zamanda Hacettepe öğrencisi olan ve 10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybeden Şebnem Yurtman'ı kadın mücadelesine katkılarından söz ederek andı.

Üniversitelere, sanata, akademiye, kadın mücadelesine yapılan sistematik baskının KHK'lerle meşrulaştırılmaya çalışıldığı söylenen etkinlikte ‘Üniversiteler her yerde’ denilerek eğitimciler açılış konuşmalarını ve sunumlarını gerçekleştirdi.




İlgili haberler
102 can ve oğlum için adalet!

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Uygar Coşgun'un annesi: Buradan 102 can ve oğlum için;...

10 Ekim anmalarına dahi tahammülleri yok!

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 2. yıl dönümü için ülkenin dört bir yanında anmalar gerçekleşirken Ankar...

10 Ekim'i kadınlar anlatıyor

10 Ekim Ankara Katliamında eşlerini, çocuklarını, yakınlarını kaybeden kadınlar anlatıyor. Acımız hâ...