Çocuğa istismar davasında tanıklar tehdidi anlattı
Adana’da apartman görevlisinin kızına 4 yıl boyunca tacizde bulunan apartman yöneticisi hakim karşısına çıktı. Davada tanıklar olayı ve sanığın aileyi tehdit ettiğini anlattı.

Adana’nın Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesinde apartman görevlisi olarak çalışan ailenin 15 yaşındaki kızına 4 yıl boyunca tacizde bulunan 60 yaşındaki apartman yöneticisi C.S. Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. “Çocuğun cinsel istismarı ve tehdit” suçundan tutuksuz yargılanan C.S. davasında tanıklar dinlendi. İlk tanık, sanığın aileyi davadan vazgeçmesi için tehdit ettiğini anlattı. Müşteki avukatları ev hapsinde olan sanığın tutuklanmasını isterken sanık avukatı ise sanığın tahliye edilmesini ve duruşmalara getirilmemesini talep etti. Mahkeme tutuklama talebini reddederek ev hapsinin devamına karar verdi.

TANIK TEHDİDİ ANLATTI
Duruşma tanıkların dinlenmesiyle başladı. Başka bir apartmanda apartman görevlisi olarak çalışan B.A. isimli tanık, taciz olayı ortaya çıktığında sanık C.S’nin istismara uğrayan çocuğun babasını tehdit ettiğini anlattı. Baba M.A.Y’nin evinde misafir olduğu sırada telefonla arayan sanık C.S’nin telefonla M.Y.A’yı dışarı çağırdığını, M.A.Y’nin hoparlörü açarak konuşmaları kendisine dinlettiğini söyledi. Tanığın anlatımına o görüşmede sanık C.S. babaya “Çık dışarıya, seninle görüşeceğiz” dedi, M.A.Y. ise “Ben konuşmak istemiyorum, kanun çerçevesinde halledeceğim” diye yanıt verdi. B.A, ifade vermeye gittikleri karakoldan dönerken de sanığın tehditleri sürdürdüğünü anlattı: “Bana ‘M.A.Y’ye söyle onu bir daha burada görmeyeceğim, yaşatmayacağım’ dedi”

İlk duruşmada, istismara uğrayan çocuğun ablası tanık olarak dinlenmiş, ifadesinde kardeşinin günlüklerini okuyunca olaydan haberdar olduğunu ve sokakta gördüğü sanığa kızarak “Siz dini bütün bir insansınız, yaşlı bir adam kardeşimi taciz ediyormuş, ne yapmalıyım” diye sorduğunda sanığın “Ben yapmadım, ona dokunmadım” gibi sözler söyleyerek kendisine hakaret ettiğini, bunun üzerine apartmanda yakın gördüğü M.D’ye olayı anlattığını ifade etmişti. Bu duruşmada dinlenen M.D. ablanın anlattıklarını doğruladı.

Son olarak dinlenen sanığın eşi, olayı direkt görenin olmadığını, eşinin suçsuz olduğunu iddia etti.

Önceki duruşmalarda sanığın ev hapsine karar verilmişti, avukatlar ise buna tepki göstererek sanığın tutuklanmasını talep etti. Sanık avukatı ise sanığın tahliye edilmesini ve duruşmalara getirilmemesini istedi.

Kalan tanıkların dinlenmesi için davayı 27 Şubat 2018’e erteleyen mahkeme heyeti, tutuklama talebini de reddederek ev hapsinin devamına karar verdi.

AVUKAT ARACI: İSTİSMAR DAVALARINDA TUTUKLU YARGILANMALI
Kararı değerlendiren Avukat Sevil Aracı, özellikle çocuğa istismar davalarında sanıkların tutuklu yargılanmaları gerektiğinin altını çizdi ve sanığın ceza alacağını düşündüklerini ifade etti. Tanıkların anlatımından olayın oluş şeklinin ortaya çıktığını ifade eden Aracı, “Tacizin var olduğu yönünde deliller oluştu. Ev hapsinin devam ediyor olması suçun oluştuğu yönünde mahkemede kanaat olduğunu düşündürüyor. Sonraki duruşmada da tanıklar dinlenecek, artık sona doğru yaklaşıyoruz. Sanığın ceza alacağını düşünüyoruz” dedi.

İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

GÜNÜN ÖNERİSİ: Çocuk istismarından haberdarsanız b...

Çocuk istismarından, ihmalinden kuşkulanıyor ya da bunu biliyorsanız istismarın durması ve çocuğun k...

Tacizciye, taciz ettiği çocukla aynı apartmanda ‘e...

Adana’da apartman görevlisinin 15 yaşındaki kızını taciz eden yönetici önce tutuklandı, sonra ev hap...

Adana Kadın Platformu’ndan ‘tacizciye ev hapsi’ öd...

Tacizle yargılanan zanlı, taciz ettiği çocuğun kaldığı apartmandaki evine ‘ev hapsine’ gönderildi. A...

Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan A.Y: Artık...

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar Apartman yöneticisinin t...

Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan çocuk anla...

“Birileri öğrendikçe her gün uyurken birden kaldırılıp birilerinin karşısına geçirilip teker teker a...