Tacizciye, taciz ettiği çocukla aynı apartmanda ‘ev hapsi’
Adana’da apartman görevlisinin 15 yaşındaki kızını taciz eden yönetici önce tutuklandı, sonra ev hapsiyle serbest bırakıldı. İtiraz üzerine yine tutuklandı. Şimdi, yine ‘ev hapsiyle’ ödüllendirildi.

Adana’nın Güzelyalı Mahallesinde 20 yıldır aynı binada apartman görevlisi olarak çalışan ailenin 15 yaşındaki kızına 4 yıl boyunca tacizde bulunan apartman yöneticisi, ailenin şikayeti sonucu gözaltına alınmıştı. 26 Temmuz günü “ev hapsi” kararıyla serbest bırakıldı. 1 Ağustos’ta itiraz üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kızın ailesi, zanlının apartmanda yaşayan ailesi ve yeni apartman yöneticileri tarafından işten atılmakla tehdit ediliyorlardı. 15 Ağustos günü akşam saatlerinde zanlı, “ev hapsi” kararıyla yine serbest bırakıldı! Üstelik, tacize uğrayan çocuk hakkında koruma kararı var!
4 yıl boyunca tacize uğrayan çocuğun ablası taciz olayını ortaya çıkarmış ve büyük bir mücadele ile C.S. hakkında Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesinde "çocuğun cinsel istismarı ve tehdit" suçlamaları ile dava açılmasını sağlamıştı. Mahkeme iddianameyi kabul ederken tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 19 Ekim 2017 tarihinde yapılmasına karar vermişti. Zanlının avukatının tutukluluk halinin devamı kararına itirazını değerlendiren Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi bugün akşam saatlerinde "ev hapsi" adli kontrolü ile tahliye kararı verdi. Üstelik, soruşturmanın devamı sırasında tacize uğrayan çocuk ve babası hakkında koruma kararı verilmiş, zanlının çocuğun ikametine yaklaşması, mağdura ve ailesine yönelik tehdit, şiddet, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunması yasaklanmıştı.  
Çocuğun yaşadığı olayların olumsuz etkileri sonucu 8 Ağustos günü intihar girişiminde bulunduğu, durumu öğrenen babasının aynı gün fenalık geçirerek kalp krizi şüphesi ile hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Çocuk ve ailesi bu olayla ilgili olarak da C.S. hakkında şikayette bulunmuştu. Çocuğun ailesi apartmanın önünde zanlının akrabalarından oluşan sıra dışı bir kalabalık ve kurban kesme hazırlıklarının olması üzerine şüphelenerek avukatlarını aradı. Daha bir kaç saat önce dosyaya bakan ve herhangi bir yeni işlem görmeyen ailenin avukatı Sevil Aracı, yeniden dosyaya baktığında zanlının avukatının tutukluluğa itirazının kabul edildiğini, zanlının çocuğun yaşadığı evin de bulunduğu apartmandaki evinde 'ev hapsi' adli kontrolü ile serbest bırakıldığını gördü.

'EZİLENLER İÇİN ADALET YOK MU?'
Tacize maruz kalan kızın ablası yaşananları Ekmek ve Gül’e anlatmış, “Bizim bir değerimiz yok. Adamın iki dairesi varsa ve her biri 500 bin lira ediyorsa tacizci de olabilir, tecavüzcü de olabilir, mülkiyet insana her hakkı veriyor. Herkes bize bulaşmasın diyor. Kimse umursamıyor. Çok vicdansız bir yaklaşım olarak görüyorum bunu.” demişti.
“Adalet beklentin nedir?” sorusuna ise şu yanıtı vermişti: “Her gün adaletsiz sonuçlara dair haberler duyuyoruz. Devletin adaletine çok da fazla güvenemiyorum maalesef. Ama artık öyle bir noktaya geldi ki birşeyler yapmak zorundaydım. Kız kardeşimin yastığının altında bıçakla uyuduğunu gördüm, yazdığı intihar mektubunu buldum. Bu noktada duramazdım, onu kurtarmak için birşeyler yapmam gerekiyordu. Aslında her konu böyle, her hak için mücadele etmemiz gerekiyor, doğa konusunda, işçi hakları konusunda... Ama ne yazık ki ezilenler için fazla adalet yok.”

Adana Kadın Platformu bu karara tepki gösterdi, tüm kadınlara bu kararı protesto etmek ve 'ezilenler için adalet olmamasını kabul etmiyoruz' demek için dayanışmaya, desteğe çağırdı. 
Kadınlar diyor ki;

Bu “ev hapsi” zanlıya bir ceza değil, bir ödüldür.
Bu “ev hapsi” tacize uğrayan çocuk için bir cezadır.
Bu “ev hapsi”, işsizlik ve daha büyük yoksulluk tehdidine rağmen çocukları için adalet arayışına girişen aileye, ve onların konumundaki pek çok aileye “size bizden adalet çıkmaz” demektir!
Bu kararı kabul etmiyoruz.
Ezilenler için adalet olmamasını kabul etmiyoruz!
Çocuk tacizcileri tutuklu yargılanmalıdır.
Tüm kadınları karara tepki vermeye çağırıyoruz!

#ÖdülDeğilCezaVer


İlgili haberler
Adaletsizliği iyi tanıyoruz, adalet arayışımız bun...

Bizi hoyrat bir makasla, yaşamın olağan güzelliğiyle aktığı o güzelim fotoğraftan oymaya çalışıyorla...

Başka şansımız var mı?

Suçluyla mağduru aynı binaya koyan zihniyete karşı mücadeleden başka şansımız var mı diye soruyor Av...

Tacize uğrayan çocuğun ailesine “burada çalışamazs...

Adana’da apartman görevlisi bir ailenin kızı apartman yöneticisi tarafından 4 yıl boyunca tacize uğr...