Boşanmak istediği eşi ve ailesi tarafından kaçırıldı, işkence gördü
Boşanmak istediği eşi ve ailesi tarafından kaçırılan C.Y. saatlerce işkence gördü. Eşi E.Y. ve bir kişi daha tutuklandı. Ancak şüphelilerden S.Y, A.Y. ve D.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Sultanbeyli'de eşinden boşanmak isteyen 25 yaşındaki C. Y. eşi ve ailesi tarafından kaçırıldı. 

C. Y. işkencenin ardından ağır yaralı halde Beykoz'da bir evde polis tarafından bulundu. 25 yaşındaki iki çocuk annesi C. Y, eşinden boşanmak istediği için kaçırılarak işkence edildi. Zorla bir araca bindirilen kadın ilk olarak araçta darbedildi. Daha sonra Beykoz'da bir eve götürülen kadına işkence edildi. İhbar üzerine C.Y’yi arayan polis ekipleri, kaçırıldığı araçtaki GPS sayesinde Beykoz'da bir evde Y’ye ulaştı.

C. Y. yaşadıklarını şöyle anlattı: "Pazar günü sokağa çıkma yasağı bittikten sonra dışarı çıktık. Annem ve bir arkadaşımla birlikte babamın yanına gittik. O sırada siyah bir araba önümüzü kesti. 3-4 kişi birden beni saçımdan sürükleyerek arabaya attılar. Arabanın içinde 'Niye boşanıyorsun, bizde boşanmak olmaz kefenle çıkacaksın' diyerek darbettiler. Eşimin abisi, kız kardeşi, erkek kardeşi arabada darbetti. Çok direndim. Sonra bayıltmışlar. Beykoz’da amcasının evine götürdüler. Orada da darbetmeye devam ettiler. Pazar gecesi saat 01.30'da kaçırdılar. Pazartesi sabah saat 8-9 gibi kurtarıldım.”

C.Y’yi kaçıran ve darbedenler arasında olan eşinin kardeşleri ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. C.Y. “Bunlar da şiddet uyguladı. Onların da en ağır cezayı almalarını istiyorum. Adalet istiyorum. Onların dışarıda olması benim için korku verici. Korkmamak elde değil. Ölüm gözümün önünden geçti. İki çocuğum için ölmemek, nefes almak için çok direndim. Çocuklarımı almak, eşimden boşanmak için bir avukat istiyorum. En güçlü avukatı istiyorum” dedi.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

E. Y. ve ailesi, emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildiler. Şüphelilerden S. Y., A. Y. ve D. Y. adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Şüpheli eş E. Y. ve B. Y. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA

İlgili haberler
İstanbul sözleşmesine saldırılar: Kadına şiddet mü...

Sözleşmenin yok edilmesi demek Türkiye’nin kadına yönelik şiddete karşı tüm yükümlülüklerinden kurtu...

Diyanet, eşcinsellik, darbe, aile vd...

Yükselen kadın düşmanı, homofobik, ırkçı ve sermaye dostu hareket, ‘aileyi ve çocukları dinsizliğe,...

Salgını fırsata çevirip, hayatımıza kast edemezsin...

Kadınların ve çocukların ‘bir’ canı, ‘bir’ hayatı var. Bu hayatlar üzerinde at koşturmayı aklınızdan...